Let op: op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2019 gelden er aangepaste openingstijden.

Het Limburgs Museum is dan geopend van 10:00 tot 17:00 uur in verband met de slotconcerten die ter afsluiting van '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' worden georganiseerd. Meer weten?

Pakhuis van Sinterklaas

Groep 1 t/m 3

Het Pakhuis van Sinterklaas is in 2018 voor de laatste keer in deze vorm opgebouwd. In 2019 bouwen we speciaal voor Sint, Piet en alle kinderen een nieuwe Decemberwereld: spannend en leerzaam. Hiervoor wordt ook een nieuwe museumles ontwikkeld.

Help de Pieten in het Pakhuis van Sinterklaas.

Doelstellingen

Een recreatief museumbezoek in het kader van een project(week) op school over Sinterklaas.

 • Ervaren dat je in dit museum op een sfeervolle en speelse wijze met voorwerpen kunt omgaan én dat sommige voorwerpen voorzichtig behandeld moeten worden.
 • Speelgoed van vroeger en nu vergelijken.
Inhoud les

Pakhuis Piet ontvangt de kinderen in het Pakhuis van Sinterklaas, waar het speelgoed van vroeger en nu uitgestald is. In het Museumtheater maken ze kennis met de andere Pieten door middel van een kort toneelstukje. De Pakhuis Pieten hebben duidelijk hulp nodig. Vervolgens gaan de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding van een volwassene en een Pakhuis Piet aan de slag in het Pakhuis. Wie helpt er om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? De hulppietjes krijgen tijd om het daklopen te oefenen en om de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym. Goed geholpen? Dan ontvangen de kinderen hun eigen Pietendiploma.

Praktische informatie
 • Voor wie: groep 1 t/m 3
 • Wanneer: precieze data volgen nog, maandag t/m vrijdag vanaf 9:15 uur
 • Duur: 60 minuten
 • Tijdsblokken:
  9:15 - 10:15 uur
  10:15 - 11:15 uur
  11:15 - 12:15 uur
  13:15 - 14:15 uur (niet op woensdag)
  14:15 - 15:15 uur (niet op woensdag)
 • Kosten: € 3,50 per leerling inclusief speciale begeleiding van Pieten (max. 50 leerlingen per museumles; begeleiders zijn gratis)
Bijzonderheden
 • Begeleiders (ouders) krijgen een actieve rol tijdens een gedeelte van de museumles. Daarom stelt het museum als voorwaarde, dat er één begeleider per maximaal vijf kinderen aanwezig is.
 • Na reservering ontvangt de leerkracht een handleiding met lessuggesties.
Reserveren