Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Voor bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' is dit verplicht. Boek hier je e-ticket!

Limburg sponsort Limburg

Met dit initiatief kunnen we alle kinderen de verrijking van een museum aanbieden

Schoolklassen van Limburgse basisscholen kunnen in het schooljaar 2021-2022 met Arriva ook een bezoek brengen aan de drie provinciale musea: het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Discovery Museum in Kerkrade of het Limburgs Museum in Venlo.

Arriva betaalt 2/3 deel van de kosten van het vervoer met een touringcarbus van Arriva Touring en betaalt de volledige kosten voor een OV-groepsticket voor schoolklassen (docent, kinderen en begeleiders tot een maximum van 35 personen). Het OV-groepsticket is voor het reizen met het openbaar vervoer: (lijn)bus en trein. Vanzelfsprekend onder de voorwaarde van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het beschikbare budget (afhankelijk van het aantal sponsoren/adverteerders) bepaalt namelijk hoeveel schoolklassen uiteindelijk op pad kunnen.

In aansluiting op wat de leerlingen op school leren, bieden musea een ander perspectief op de wereld en op de diversiteit van cultuur. Musea inspireren en verdiepen! Hierdoor worden (nieuwe) interesses, vaardigheden en talenten van de leerlingen gestimuleerd.

Neem contact met ons op voor het reserveren van een museumles bij het Limburgs Museum en het organiseren van vervoer. Dat kun je doen door te mailen naar reserveringen@limburgsmuseum.nl of te bellen naar 077 352 2112 (vraag dan naar de afdeling Reseveringen).

Samen met de vervoersmogelijkheid van Limburg sponsort Limburg is het mogelijk om alle kinderen de verrijking van een museum aan te bieden. Meer weten over het initiatief? Bekijk dan onderstaande video of kijk op de website van Arriva.

Alleen geldig voor Limburgse basisscholen. Bekijk de voorwaarden op de website van Arriva.

Museumlessen in het Limburgs Museum
In het Limburgs Museum maak je een reis door de tijd. Geschiedenis en cultuur komen tot leven in interactieve (wissel)tentoonstellingen voor diverse doelgroepen. Beleef de wereld van kasteelbewoners, kijk in de ogen van een Romein en waan je in de wereld van prehistorische mensen. Bezoekers maken in het Limburgs Museum kennis met krachtige verhalen bij authentieke objecten. 

Het Limburgs Museum wil leerlingen een actieve beleving bieden, die hun aanwezige kennis verrijkt en een historische sensatie teweegbrengt. De volgende uitgangspunten zijn daarbij van belang:

  • Diversiteit in inhoud (aanbod), overdrachtstechnieken en werkvormen;
  • 'Contact' met authentieke objecten uit de collectie;
  • Aansluiten bij de doelgroep en volgen van ontwikkelingen in het onderwijs en de maatschappij;
  • Scholen een plek bieden waar vaardigheden en kennis opgedaan kunnen worden, die in een klassikale omgeving niet mogelijk zijn.

Onze cultuureducatielessen worden gegeven door museumdocenten met een lerarenopleiding.