Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Crea met CoBrA

Groep 4 t/m 8

Ontwerp je eigen, persoonlijk ‘Teken van Vrijheid’ in deze beeldende workshop!

Door middel van de tentoonstelling Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando vieren Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum 75 jaar vrijheid. De werken in de expositie tonen het belang van het delen van recente geschiedenis. Ze leggen tegelijkertijd een verbinding tussen het verleden en het heden, maar ook tussen verschillende generaties.

In de beeldende workshop Crea met CoBrA maken kinderen kennis met de zogenaamde 'gemengde techniek'. Een techniek die veel toegepast wordt in de kunstwerken in de tentoonstelling Tekens van vrijheid. Elk kind ontwerpt zijn/haar eigen kunstwerk waarin hij of zij een eigen, persoonlijk Teken van Vrijheid laat zien. We werken net als Rooskens, Oepts, Corneille en Lucebert met niet voor de hand liggende composities, fraaie tekeningen, veel kleur én een variatie aan materialen. Maar deze workshop biedt meer: in een veilige en laagdrempelige sfeer ontdekken de kinderen hoe ze zich creatief en expressief kunnen uiten. Teken- en collagetechnieken doen een beroep op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen.

Doelen

  • Op een veilige en laagdrempelige manier ontdekken hoe je je creatief en expressief kan uiten.
  • Een beroep doen op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen met behulp van teken- en collagetechnieken.
  • Bevordering van zelfvertrouwen, houding, zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, communicatie en ontwikkeling eigen identiteit.

Praktische informatie

  • Voor wie: groep 4 t/m 8
  • Wanneer: in overleg gedurende de looptijd van Tekens van vrijheid - Van oorlogsdocumentaire tot Armando
  • Duur: 90 minuten
  • Kosten: €3,50 per leerling, €50,- per museumles (max. 30 leerlingen per museumles, begeleiders zijn gratis) 

 Bijzonderheden

  • Begeleiding is niet vereist, maar is wel van meerwaarde.
  • Na reservering ontvangt de leerkracht een lesbrief.
  • Lunch halfuurtje! Voor of na de museumles kun je ook gebruikmaken van de educatieve ruimte om samen met de kinderen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking zodat de groep zijn eigen meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders.

Docent
De workshop wordt verzorgd door Rob Benders namens Regentag. Regentag is een onafhankelijk platform van eigenzinnige docenten en kunstenaars. 'Creatievenaren' uit verschillende disciplines met originele en spraakmakende ideeën over kunst- en cultuurbeleving. Zij brengen op een verrassende manier door middel van workshops, advies, acties en begeleiding hun kennis en ideeën over op anderen. Missie: talentontwikkeling door kunst- en cultuureducatie.

Reserveren