Ga op zoek naar het nest van Pieke de museumvogel.

Waar is het nest van Pieke?

Groep 1 t/m 8

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Inhoud les

De groep wordt door de museumdocent ontvangen in het museumtheater. De museumdocent vertelt over Pieke en geeft uitleg en praktische informatie.

De leerlingen gaan in groepjes op zoek naar het nest van de museumvogel Pieke. Elke groep heeft één begeleider en start in een andere museumzaal. In elke zaal staat een ei van Pieke, met daarin een kijkvraag op twee niveaus (onderbouw of bovenbouw). Er is voldoende tijd om ook de rest van de museumzaal op eigen wijze te beleven. Zijn alle eieren gevonden en de bijbehorende vragen beantwoord? Dan ontdekken de leerlingen het nest van Pieke!

Doelstellingen
Spelenderwijs kennismaken met het Limburgs Museum
Ontdekken hoe het was om in Limburg te leven vanaf de prehistorie tot nu
Voor wie
Groep 1 t/m 8
Wanneer
t/m 16 oktober 2022, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Duur
120 minuten
Kosten
€ 3,50 per leerling, € 50,- per museumles (max. 100 leerlingen per museumles; begeleiders zijn gratis)
Bijzonderheden
Begeleiders (ouders) krijgen een actieve rol tijdens een gedeelte van de museumles. Daarom stelt het museum als voorwaarde dat er één begeleider per maximaal vijf (onderbouw)/acht (bovenbouw) leerlingen aanwezig is.
Na reservering ontvangt de leerkracht een informatieve brief.
Lunch halfuurtje!
Voor of na de museumles kun je ook gebruikmaken van de educatieve ruimte om samen met de kinderen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking zodat de groep zijn eigen meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders.