Een tentoonstelling over Villa Voerendaal bij De Vondst in Heerlen.

Van vondst tot verrassend verhaal

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Van vondst tot verrassend verhaal voor groep 7 en 8

Aan de Steinweg in Heerlen lag vroeger de grootste Romeinse villa van Nederland! Vier archeologische opgravingen sinds de 19e eeuw leverden maar liefst 45.000 voorwerpen op.

Pas in 2018 zijn experts uit heel Nederland al dit materiaal gaan onderzoeken. Wat voor een leek een gewone scherf aardewerk is, kan voor een specialist een topvondst zijn! Het zijn deze vondsten die puzzelstukken vormen voor een nieuw verhaal over Villa Voerendaal. Vanaf 19 juni 2021 kan je in De Vondst in Heerlen alle interessante ontdekkingen bewonderen in de expo Villa Voerendaal – Van vondst tot verrassend verhaal. De leerlingen krijgen een rondleiding door de tentoonstelling en gaan daarna zelf aan de slag in een workshop archeologie.

Onderzoek

In 2022 zijn de archeologen klaar met hun onderzoek. Natuurlijk wordt alle informatie gebundeld in een prachtig publieksboek, maar het nieuwe verhaal van Villa Voerendaal is ook te bewonderen in de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn en Maas in het Limburgs Museum van 1 mei 2022 tot 4 september 2022.

Het onderzoek is mogelijk door een samenwerking tussen het Limburgs Museum, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Provincie Limburg, De Vondst, Restaura en Gemeente Voerendaal.

Wanneer
Rondleidingen voor scholen zijn te boeken in de periode van 19 juni 2021 t/m 9 januari 2022 op maandagen, woensdagen en donderdagen van 10:00-12:00 uur
Kijk voor de algemene openingstijden van de tentoonstelling Van vondst tot verrassend verhaal op de website van De Vondst.
Duur
2 uur (bezoek aan de tentoonstelling + workshop archeologie)
Kosten
€ 121,- (inclusief BTW)
Waar
De Vondst, Raadhuisplein 20 in Heerlen (lees hier over de bereikbaarheid/parkeren bij De Vondst)
Bijzonderheden
De tentoonstelling Villa Voerendaal - Van vondst tot verrassend verhaal is een tentoonstelling van het Limburgs Museum op locatie.
Reserveren van deze museumles loopt via het Limburgs Museum.
Korting op busvervoer is mogelijk via Arriva.