Ga samen met je klas terug naar de middeleeuwen en ontdek het leven op of rondom een kasteel.

Ridders en jonkvrouwen

Scroll
Morgen zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Inhoud les

Ga samen met je groep terug naar de middeleeuwen en ontdek het leven op of rondom een kasteel. De les start met een inleiding in het Museumtheater. We kijken naar een film over het leven op het kasteel en bespreken wie er allemaal op een kasteel woonde en welke functie zij er hadden.

Dan volgt een oriënterende rondgang door de zaal over kastelen in Limburg. De museumdocent vertelt over de opvallende lepelblijde en het kanon. Een rollenspel maakt de verhoudingen tussen kasteeleigenaren, personeel, ridders en omwonenden duidelijk. Tenslotte beantwoordt elke groep schriftelijke vragen in de museumzaal. Ze controleren de antwoorden en er vindt een afronding plaats.

Doelstellingen
Kennismaken met originele objecten uit middeleeuwse kastelen in Limburg
Leren hoe mensen toen leefden en met elkaar omgingen
Voor wie
Groep 4 t/m 6
Wanneer
t/m 16 oktober 2022, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Duur
120 minuten
Kosten
€ 3,50 per leerling, € 50,- per museumles (max. 35 leerlingen per museumles; begeleiders zijn gratis)
Bijzonderheden
Na reservering ontvangt de leerkracht een handleiding met lessuggesties.
Leerlingen werken in groepjes.
Voor groep 4 en 5 dient één begeleider per maximaal 5 kinderen aanwezig te zijn. Voor groep 6 is begeleiding niet noodzakelijk.
Lunch halfuurtje!
Voor of na de museumles kun je ook gebruikmaken van de educatieve ruimte om samen met de kinderen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking zodat de groep zijn eigen meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders.