Duik in het leven van de bewoners van een kasteel.

Geheime uitgang kasteel

Scroll
Morgen zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Inhoud les

Een museumdocent ontvangt de leerlingen in de tentoonstellingszaal Ridders, jonkvrouwen en horigen. De kinderen worden actief bij het verhaal betrokken. Zo blazen wachters bij de hoge kasteelmuur op hun hoorn, strijden ridders met een lepelblijde of met een kanon, bereiden keukenprinsesjes een pauwenpasteitje boven het houtvuur, jagen jagers op wilde zwijnen en tenslotte ontvangen de jonkvrouw en jonkheer hun gasten in de feestzaal van het kasteel.

Daarna maken de kinderen in kleinere groepjes een speurtocht onder begeleiding van een volwassene. Als afsluiting is er feest in het kasteel, maar …. het kasteel wordt aangevallen. Alle gasten moeten vluchten door de geheime uitgang!

Het recreatief/educatief museumbezoek kan een onderdeel zijn van een project(week) op school over kastelen.

Doelstellingen
Een indruk krijgen van een middeleeuws kasteel
Ontdekken hoe bewoners op en rond kastelen hebben geleefd
Voor wie
Groep 1 t/m 3
Wanneer
t/m 16 oktober 2022, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Duur
120 minuten
Kosten
€ 3,50 per leerling, € 50,- per museumles (max. 35 leerlingen per museumles, begeleiders zijn gratis)
Bijzonderheden
Begeleiders (ouders) krijgen een actieve rol tijdens een gedeelte van de museumles. Daarom stelt het museum als voorwaarde, dat er één begeleider per maximaal vijf kinderen aanwezig is.
Na reservering ontvangt de leerkracht een handleiding met lessuggesties.
Lunch halfuurtje!
Voor of na de museumles kun je ook gebruikmaken van de educatieve ruimte om samen met de kinderen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking zodat de groep zijn eigen meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders.