Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen

Uit de collectie van het Limburgs Museum

17 november 2019 t/m 26 januari 2020

Het Limburgs Museum presenteert in samenwerking met Museum Valkenburg kunstwerken van niet-Limburgers die naar Zuid-Limburg kwamen en daar geïnspireerd werden door het schitterende landschap.

Deze kunstenaars van elders trokken naar Limburg en observeerden en vereeuwigden de mensen, dorpen en steden, maar vooral ook het mooie landschap, in hun schetsen en schilderijen. Sommigen verbleven er voor een korte tijd, maar anderen vestigden zich voor vele jaren in one provincie.

Limburg werd relatief laat ontdekt door kunstenaars. Een enkele romantische schilder verbleef per toeval in de provincie, maar het waren de impressionisten van de Haagse School die Limburg in de negentiende eeuw ontdekten. Velen volgden, tot en met de schildersgroep van Kasteel-Oost, die vanaf de oorlogsjaren 1940 tot ongeveer 1950 door het leven en landschap in Zuid-Limburg geïnspireerd werden.

Voor deze expositie in Museum Valkenburg zijn werken uit de collectie van het Limburgs Museum geselecteerd, die deze verwierf van het echtpaar Schoonbroodt dat in meer dan veertig jaar een grote verzameling van deze kunstenaars heeft aangelegd.

Nicolaas Wijnberg, Hoeve te Eijsden. 1940. Olieverf op paneel. Collectie Limburgs Museum.

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting