Bezoek het Limburgs Museum Online

Helaas zal het Limburgs Museum tot en met 25 mei 2021 gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig kun je een groot gedeelte van onze collectie ook online bekijken. Klik hier!

Binnen stadsmuren

Stadsleven in Limburg 1350-1795

Altijd te zien

Dwaal door de stad van vroeger.

Middeleeuwse steden waren vuil, vies, gevaarlijk en ongezond. Toch voelden veel mensen van het platteland zich aangetrokken tot de stad. Steden vervulden een belangrijke rol als handelscentra. Boeren verkochten er hun producten op de markt en ambachtslieden boden er hun waren aan. De bierbrouwer, de apotheker, de visser, de speldenmaker en de leerlooier. Benieuwd wat ze in de aanbieding hadden? En waarvoor zij een muntgewichtdoos nodig hadden?

Benieuwd waar de mooie middeleeuwse gebruiksvoorwerken en huisraad gevonden worden? Kijk dan maar eens in de middeleeuwse beerput. Zou het jou ook lukken om, net als een archeoloog, van scherven een mooie beker te maken?

Met de klas de schatten uit de beerput ontdekken? Met de klas een middeleeuwse stad ontdekken? Met een groep naar de opkomst van de steden?

Helaas zijn wij gesloten t/m 25 mei 2021.

Koop je kaartjes online