Wil jij ons helpen?

Het Limburgs Museum onderzoekt nieuwe manieren om het Limburgs erfgoed naar je toe te brengen. Welke verhalen wil jij horen? Laat het ons weten door middel van het invullen van onze enquête. Alvast ontzettend bedankt! Enquête invullen?

Ridders, jonkvrouwen en horigen

Middeleeuwse kastelen in Limburg 1050-1600

Altijd te zien

Ontdek een middeleeuws kasteel van binnen en van buiten.

In Limburg stonden en staan nog steeds talloze kastelen. Ooit werden ze bewoond door kasteelheren, ridders en jonkvrouwen. Horigen kwamen naar het kasteel voor veiligheid en om belasting te betalen. Hoe was het leven op een kasteel? Leefden de bewoners in grote weelde? Wat aten ze? Klopt het dat de Middeleeuwse ridders stoer en strijdlustig waren? En hadden alle kastelen kantelen, torens en dikke muren? Ontdek het zelf in ons kasteel.

Met de klas op zoek naar de geheime uitgang? Met de klas het leven op een middeleeuws kasteel ontdekken? Met een groep terug naar de kastelen? Je verjaardag vieren als ridder of jonkvrouw? Lees de publicatie "Over kastelen, kunst en collectioneren - De schilderijen van de familie Van Wittenhorst in Horst. Door Jos Schatorjé (2015)" (1,6 MB)

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting