Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Voor bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' is dit verplicht. Boek hier je e-ticket!

Paul van Loon

De Andere Werkelijkheid

23 september 2017 t/m 21 mei 2018

Let op: deze tentoonstelling is niet meer te zien.

Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en Meester Kikker: ontmoet ze allemaal in het Limburgs Museum. Zelfs de wereldberoemde Griezelbus staat voor je klaar. Stap in, als je durft…

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Daar huist een fantasiewereld die Paul van Loon zelf zijn ‘Andere Werkelijkheid’ noemt. En die zit vol griezelige humor, oftewel ‘grumor’.

Vanaf 23 september kun je deze fantasiewereld bewonderen in het Limburgs Museum. Alle bekende figuren uit de boeken van Paul van Loon zijn van de partij. Zo bezoek je bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet je Foeksia in het Heksenbos, en tref je Meester Kikker bij de sloot. Hoogtepunt: de échte Griezelbus, inclusief chauffeur.

Door de hele tentoonstelling heen zitten opdrachten en spelletjes verstopt. Die prikkelen de fantasie, stimuleren taalontwikkeling en laten zien hoe boeiend lezen is. Er zijn opdrachten voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar.

Daarnaast krijg je als bezoeker een indruk van Paul van Loon zelf. Hoe ziet zijn werkkamer er bijvoorbeeld uit? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Naar wie is Meester Frans vernoemd? Je ziet originele tekeningen uit de boeken en kladblaadjes met Pauls allereerste verhaal-ideeën.

Over Paul van Loon
Paul van Loon is op 17 april 1955 geboren in Geleen, Zuid-Limburg. Van kinds af aan was hij geïnteresseerd in fantasieverhalen. Zijn liefde voor griezelverhalen werd onder meer aangewakkerd door het lezen van Het Limburgs Sagenboek. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek, Boven op tante Agaat. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met De Griezelbus. Sinds 1993 zit er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels won hij die prijs maar liefst 10 keer. Zijn personage Dolfje Weerwolfje werd in 2011 door de Nederlandse Kinderjury gekozen tot dé Kinderboekenheld. Zijn boeken zijn inmiddels vertaald in allerlei talen. Daarnaast zijn de boeken verfilmd en zijn er musicals van gemaakt. 

Met de klas naar "Paul van Loon"? Vier je kinderfeestje in De Andere Werkelijkheid van Paul van Loon

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online

In samenwerking met:

Mede mogelijk gemaakt door: