Paul van Loon

De Andere Werkelijkheid

23 september 2017 t/m 21 mei 2018

Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en Meester Kikker: stap in hun wereld in het Limburgs Museum. De Griezelbus staat zelfs voor je klaar. Als je durft…

De spannende tentoonstelling over het werk van kinderboekenschrijver Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de beroemde kinderboekenschrijver. Paul noemt zijn fantasiewereld zelf de ‘Andere Werkelijkheid’ (AW). En die Andere Werkelijkheid is nagebouwd in het Limburgs Museum, met natuurlijk de bekendste figuren uit Pauls verhalen vol grumor (griezel met humor). Je ziet de kamer van Dolfje Weerwolfje bij volle maan, je ontmoet Foeksia in het Heksenbos, bij de sloot tref je Meester Kikker of je stapt in de Griezelbus.

Overal zijn er opdrachten en spelletjes die je kunt uitvoeren. Die activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar stimuleren de taalontwikkeling, zetten aan tot lezen en prikkelen de fantasie. 

Daarnaast krijg je als bezoeker een indruk van schrijver Paul van Loon zelf. Hoe ziet zijn werkkamer eruit? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Naar wie is Meester Frans vernoemd? Je ziet originele tekeningen uit de boeken en kladblaadjes met Pauls eerste verhaal-ideeën.

Over Paul van Loon
Paul van Loon is op 17 april 1955 geboren in Geleen, Zuid-Limburg. Van kinds af aan was hij geïnteresseerd in fantasieverhalen. Zijn liefde voor griezelverhalen werd onder meer aangewakkerd door het lezen van Het Limburgse Sagenboek. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek, Boven op tante Agaat. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met De Griezelbus. Sinds 1993 zit er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels won hij die prijs maar liefst 10 keer. Zijn personage Dolfje Weerwolfje werd in 2011 door de Nederlandse Kinderjury gekozen tot dé Kinderboekenheld. Zijn boeken zijn inmiddels vertaald in allerlei talen. Daarnaast zijn de boeken verfilmd en zijn er musicals van gemaakt. 

Met de klas naar "Paul van Loon"?

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting