Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Historoscoop

Indrukwekkend multimediaal theater over de geschiedenis van het land van Maas en Rijn

Altijd te zien

De Historoscoop is helaas tijdelijk buiten gebruik.

Kijk om je heen. Er is zoveel meer dan achter je of voor je! De Historoscoop is geschiedenis op een andere manier, 150.000 jaar in 25 minuten.

De Historoscoop is de grootste multimedia-presentatie van het museum. Hier word je ondergedompeld in 150.000 jaar geschiedenis van het gebied dat we Limburg noemen. Letterlijk, want je bent omgeven door een panoramisch projectiescherm van 360 graden waarop het verhaal van Limburg, als regio in een veranderend Europa, wordt verteld. Welke grenzen zijn in de loop van de geschiedenis getrokken en weer verlegd of vervaagd? Staatkundige grenzen, maar ook grenzen tussen bevolkingsgroepen, of gevoelsmatige grenzen. Acteur Huub Stapel neemt je mee op deze reis van 25 minuten. De Historoscoopfilm is beschikbaar in de Nederlandse, Engelse en  Duitse taal, maar je kunt ook voor het Limburgs dialect kiezen.

Morgen zijn wij weer open van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online