Bezoek het Limburgs Museum Online

Helaas zal het Limburgs Museum tot en met 25 mei 2021 gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig kun je een groot gedeelte van onze collectie ook online bekijken. Klik hier!

Historoscoop

Indrukwekkend multimediaal theater over de geschiedenis van het land van Maas en Rijn

Altijd te zien

Kijk om je heen. Er is zoveel meer dan achter je of voor je! De Historoscoop is geschiedenis op een andere manier, 150.000 jaar in 25 minuten.

De Historoscoop is de grootste multimedia-presentatie van het museum. Hier word je ondergedompeld in 150.000 jaar geschiedenis van het gebied dat we Limburg noemen. Letterlijk, want je bent omgeven door een panoramisch projectiescherm van 360 graden waarop het verhaal van Limburg, als regio in een veranderend Europa, wordt verteld. Welke grenzen zijn in de loop van de geschiedenis getrokken en weer verlegd of vervaagd? Staatkundige grenzen, maar ook grenzen tussen bevolkingsgroepen, of gevoelsmatige grenzen. Acteur Huub Stapel neemt je mee op deze reis van 25 minuten. De Historoscoopfilm is beschikbaar in de Nederlandse, Engelse en  Duitse taal, maar je kunt ook voor het Limburgs dialect kiezen.

Helaas zijn wij gesloten t/m 25 mei 2021.

Koop je kaartjes online