Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

High Tech Romeinen

Doe wat zij deden

17 juni 2018 t/m 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt.

De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk. De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag! Schiet met een Romeinse katapult, ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen kent een eigen thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven.

Doe wat zij deden, en voel je Romein!

Met de klas naar High Tech Romeinen? Vier je verjaardag als Romein

High Tech Romeinen is een co-productie van Technopolis®, Museum het Valkhof, Museon, en LVR-LandesMuseum Bonn.

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting