Ontdek de verhalen van Limburg online

Helaas zal het Limburgs Museum t/m 25 januari 2022 gesloten zijn in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig kun je de verhalen van Limburg ook online ontdekken. Klik hier!

Het avontuur van SuperSint

Beleef zijn avonturen!

13 november 2021 t/m 5 december 2021

LET OP: Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' alleen nog mogelijk met e-ticket met vooraf gereserveerd tijdslot.

Van zaterdag 13 november tot en met zondag 5 december 2021 maak je in het Limburgs Museum kennis met de legendes rondom Sinterklaas. In de doe-tentoonstelling ‘Het avontuur van SuperSint’ beleef je de avonturen die Sinterklaas ook beleefd heeft én ontmoet je de personen die hij tijdens zijn avonturen geholpen heeft. Klim op daken, vaar mee op het schip, bedien de pakjesmachine en voer zijn paard in de paardenstal!

Op speelse wijze oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als SuperSint, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Help de Sint en word een SuperKind! 

Speciaal voor oudere kinderen en 'grote mensen' bevat de tentoonstelling een extra verhaallijn. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest. Je leert waarom je het Sinterklaasfeest viert zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken? 

Het avontuur van SuperSint is de waardige opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zal ondanks alle vernieuwingen vertrouwd aanvoelen, vol leuke en leerzame activiteiten. 

Kom je ook?
Voor Het avontuur van SuperSint gelden andere prijzen. Vanaf 2 jaar is de entreeprijs € 4,50 per persoon. Via onze webshop zijn alvast e-tickets te boeken! Ga daarvoor naar het evenement Het avontuur van SuperSint en selecteer vervolgens de gewenste tickets. Kies je voor een ticket met Museumkaart of voor Businessclub- of Vriendentickets? Vergeet dan niet om ook deze kaarten mee te nemen naar het museum. 

Tickets voor Het avontuur van SuperSint geven alleen toegang tot dit evenement. Wil je ook de rest van het museum bezoeken? Boek dan tickets in het evenement Entree Limburgs Museum.

Ontmoet Sinterklaas!
Onder voorbehoud. Op bepaalde dagen en tijdstippen is Sinterklaas aanwezig in het museum en leest hij voor uit het prentenboek SuperSint. Klik hier om te zien wanneer hij bij het museum op bezoek komt.

Nu alvast in de stemming komen?
Via deze pagina kom je al helemaal in de SuperSint-sferen! Ga alvast aan de slag met puzzels of spellen en leer de personages kennen die je in Het avontuur van SuperSint zelf zult ontmoeten.

Meer spelelementen op een andere plek
Het avontuur van SuperSint is vanaf dit jaar niet meer te vinden in onze foyer, want daar vind je voortaan ons nieuwe Museumcafé. In plaats daarvan is Het avontuur van SuperSint een stukje opgeschoven naar de grote hal. Daar zijn alle spelelementen terug te vinden én vind je zelfs nieuwe toevoegingen.

'Het avontuur van SuperSint' is ook te bezoeken met schoolklassen. Meer weten over de mogelijkheden? Klik hier!
Stop pakjes in de pakjesmachine
Ga aan boord van het schip
Bezoek de werkkamer van Sinterklaas
Neem een kijkje in de paardenstal
En verdien je eigen SuperSint-mijter!

We zijn helaas gesloten t/m 25 januari 2022.

Koop je kaartjes online