Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Het avontuur van SuperSint

Opvolger van het 'Pakhuis van Sinterklaas'

16 november 2019 t/m 5 december 2019

Vol verwachting klopt ons hart!

Maak kennis met de legendes rondom Sinterklaas. In de gloednieuwe doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint beleef je de avonturen die hij ook beleefd heeft. Leer bijvoorbeeld daklopen, bedien de pakjesmachine en voer zijn paard in de paardenstal! 

Op speelse wijze oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als SuperSint, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Help de Sint en word een SuperKind! 

Speciaal voor oudere kinderen en 'grote mensen' bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest. Je leert waarom je het Sinterklaasfeest viert zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken? 

Het avontuur van SuperSint is de waardige opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zal ondanks alle vernieuwingen vertrouwd aanvoelen, vol leuke en leerzame activiteiten. 

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft het Limburgs Museum in samenwerking met Uitgeverij Leopold het prentenboek SuperSint uitgebracht, geschreven door Maranke Rinck en met illustraties van Martijn van der Linden.
Dit duo is bekend van andere succesvolle prentenboeken (zoals Knikkeruil, Tangramkat en Prinsenkind). Het prentenboek zal landelijk in alle boekhandels verkrijgbaar zijn. Boek en tentoonstelling zijn gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar, maar natuurlijk ook leuk voor jongere en oudere kinderen. De speel- en leerunits in de tentoonstelling sluiten aan op de verhalen uit het boek en dragen bij aan de ontwikkeling van de doelgroep. 

Sinterklaas ontmoeten?
Wil jij Sinterklaas graag een handje geven, een liedje voor hem zingen of hem jouw mooiste tekening geven? Dat kan, want hij komt het museum bezoeken! Je ontmoet hem tussen 14:00 en 16:00 uur op:

  • Woensdag 20 november 2019
  • Zaterdag 23 november 2019
  • Zondag 24 november 2019
  • Woensdag 27 november 2019
  • Zaterdag 30 november 2019
  • Zondag 1 december 2019
  • Woensdag 4 december 2019

Op bovenstaande dagen zal hij om 15:00 uur voorlezen uit het prentenboek SuperSint. Kom je liever in de ochtend naar het museum? Op zaterdag en zondag zal één van de personages uit het boek voorlezen om 11:00 uur.

Tickets kopen?
Wil je alleen naar Het avontuur van SuperSint en ga je de rest van het museum niet bezoeken? Kies in onze webshop dan voor het evenement Het avontuur van SuperSint. Je betaalt dan € 4,50 p.p. (> 2 jaar). Kies je voor reguliere entreetickets, waarmee je het hele museum kunt bezoeken (inclusief Het avontuur van SuperSint), klik dan op Entree Limburgs Museum. Met een Museumjaarkaart bezoek je het Limburgs Museum (inclusief Het avontuur van SuperSint) gratis.

Verlengde openingstijden
Tijdens Het avontuur van SuperSint is het Limburgs Museum ook op maandagen geopend én openen we elke dag een uurtje eerder. Van 16 november t/m 5 december zijn wij elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Praktische informatie

  • Achter de balie is een ruimte ingericht om kinderwagen en buggy's te plaatsen. Deze mogen niet meegenomen worden in de tentoonstelling;
  • Bij vertrek ontvangt elk kind zijn eigen SuperSint-mijter en iets lekkers.
© Martijn van der Linden 2019. Uit SuperSint, Uitgeverij Leopold/Amsterdam.

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online