Het avontuur van SuperSint

Opvolger van het 'Pakhuis van Sinterklaas'

16 november 2019 t/m 5 december 2019

Van 16 november tot en met 5 december 2019 maak je in het Limburgs Museum kennis met de legendes rondom Sinterklaas. In de gloednieuwe doe-tentoonstelling ‘Het avontuur van SuperSint’ beleef je de avonturen die hij ook beleefd heeft. Leer bijvoorbeeld daklopen, bedien de pakjesmachine en voer zijn paard in de paardenstal!

Op speelse wijze oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als SuperSint, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Help de Sint en word een SuperKind! 

Speciaal voor oudere kinderen en 'grote mensen' bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest. Je leert waarom je het Sinterklaasfeest viert zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken? 

Het avontuur van SuperSint is de waardige opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zal ondanks alle vernieuwingen vertrouwd aanvoelen, vol leuke en leerzame activiteiten. 

Stop pakjes in de pakjesmachine
Ga aan boord van het schip
Bezoek de werkkamer van Sinterklaas
Neem een kijkje in de paardenstal
En verdien je eigen SuperSint-mijter!

Morgen zijn wij weer open van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online