Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Voor bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' is dit verplicht. Boek hier je e-ticket!

Aad de Haas

Verboden kunst

1 juni 2020 t/m 13 juni 2021

'Aad de Haas - Verboden Kunst' vanuit je huiskamer bezoeken? Klik hier!

Zijn werk werd verboden, verbannen en hij werd ervoor gevangengezet.

Schilder en graficus Aad de Haas (1920 Rotterdam – Schaesberg 1972), doorbrak de regels die kerk en maatschappij hem oplegden. Hij schilderde figuratief én expressionistisch, religieus én pornografisch maar altijd uitzonderlijk artistiek.

De expressie van zijn drift ging in de latere jaren alle grenzen te buiten. Veel van zijn werken gingen over de machtsverhoudingen tussen hem en de kerk, of tussen man en vrouw. Ze vertegenwoordigen het menselijk tekort in de harde, vaak meedogenloze maatschappij.

In de tentoonstelling Aad de Haas - Verboden Kunst* laten we je zien wat niemand tot nu toe mocht zien. We tonen schetsen waarvan zelfs Aad de Haas bang was ze te vertonen: 'Als ze deze tekeningen ontdekken, snijden ze mijn kop er definitief af.'  De tentoonstelling is te zien van 1 juni 2020 t/m 13 juni 2021.

*Let op: deze tentoonstelling bevat erotische beelden

Download hier het programmaboekje van de tentoonstelling 'Aad de Haas - Verboden kunst'

100 jaar Aad de Haas
De tentoonstelling Aad de Haas – Verboden Kunst is onderdeel van het project Aad de Haas 100 jaar. Een samenwerkingsverband tussen het Limburgs Museum in Venlo, SCHUNCK Museum in Heerlen en Chabot Museum in Rotterdam ter ere van het 100 jarige jubileum van de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots: Aad de Haas.

Download hier de activiteitenflyer voor 100 jaar Aad de Haas

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online