Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Machtige Maas

Online aanbod

In ‘Machtige Maas’ ervaar je op po√ętische en prikkelende wijze vier gezichten van de Maas: muze, monster, moordenaar en moeder. Haal de tentoonstelling in huis met deze kijk- en luistertips!

Bekijk de teaser
Servé Hermans - gastcurator van deze tentoonstelling en artistiek leider bij Toneelgroep Maastricht - geeft je een sneak peak van de tentoonstelling.

Bekijk de opening die werd uitgezonden op L1
Op 11 oktober 2020 openden we de tentoonstelling in klein gezelschap. Deze opening werd uitgezonden op L1. Luister naar de verhalen van de kunstenaars die aan de totstandkoming van Machtige Maas hebben meegewerkt, geniet van optredens van Suzan Seegers, Ton Engels, Bert van den Bergh en Fenna Ograjensek en loop samen met Frans Pollux en Servé Hermans door de tentoonstelling. Frans Pollux praat met nieuwsjournalist Tom Doesborg over de overstromingen van de Maas in 1993 en 1995 en Carla Brugman, gedeputeerde Energie, Openbaar Vervoer, Natuur en Water van de provincie Limburg, opent de tentoonstelling officieel. 

Documentaire Claudy Jongstra
Internationaal bekend beeldend kunstenaar Claudy Jongstra maakte speciaal voor de tentoonstelling Machtige Maas kunstwerken van wol. In deze korte documentaire ontdek je het proces van de kunstenaar.

Artikelen over de kunstenaars die aan Machtige Maas meewerkten, lezen?