Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Remote control helicopter

West-Duitsland, 1955 | 1960

Speelgoed. Helicopter (A1) met twee spijlen bevestigd aan een (halve) aardbol, die door middel van een veer kan roteren. De sleutel om de veer op te draaien is aanwezig (A2). De aarbol rust op een rechthoekig plateau, dat zich naar beneden verbreedt. Voor de aarbol ligt een start- en landingsbaan. De zijkant van het plateau is versierd met de vlaggen van Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Zweden. Op de lange zijden van het plateau staat: REMOTE CONTROL HELICOPTER.
Door middel van een handle kan de helikopter hoger of lager vliegen. De helicopter is voorzien van een veer, bedoeld om de wieken te laten roteren. Sleutelgat met sleutel (A3) zit aan de bovenzijde.
De originele doos (B) waarin het is verkocht is erbij. Titel met polychrome afbeeldingen op de vier lange zijden: REMOTE CONTROL HELICOPTER. Op de kopse kanten is een B met sleutel afgebeeld. Onderschrift/signatuur: D. Patent a. MADE IN WESTERN GERMANY.
Materiaal: blik,ijzer
Afmeting:hoogte: 10.0cm breedte: 22.5cm diepte: 8.0cm hoogte: 8.2cm breedte: 24.0cm diepte: 11.0cm
Inventarisnummer: L27270