Welkom in het Limburgs Museum!

Om ervoor te kunnen zorgen dat we je veilig kunnen ontvangen, vragen we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

A Stage of Luminosity

Op het plein voor het Limburgs Museum

‘A Stage of Luminosity’ is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Kunstenaar Arno Coenen heeft op uitnodiging van Viewmaster Projects twee videowerken gemaakt waarin het gedigitaliseerde beeldarchief van het Limburgse glazeniersatelier Frans Nicolas en Zn. tot leven komt. Van 18 september tot en met 18 oktober 2020 bekijk je ‘A Stage of Luminosity’ gratis op het plein voor het Limburgs Museum, van zonsondergang tot middernacht.

De imponerende historische ontwerp- en werktekeningen voor met name kerkelijke glas-in-loodramen zijn door de kunstenaar getransformeerd tot twee computeranimaties vol sprankelende kleur- en lichtvelden, driedimensionale effecten en caleidoscopische patronen.

De twee videowerken, geprojecteerd op een veertien meter hoge en vier meter brede zuil op het plein voor het Limburgs Museum, zijn een eigentijds eerbetoon aan het oude ambacht en vakmanschap van Limburgse glas-in-loodkunstenaars. A Stage of Luminosity legt verbanden tussen de beeldtaal uit de 19de en 20ste eeuw en de nieuwe media van de 21ste eeuw. Het kunstproject roept daarmee nieuwe betekenissen op en vertelt een gelaagd beeldverhaal waarin naast thema’s als geloof, hoop, liefde en de dood, ook licht en kleur een hoofdrol spelen.

  • Wanneer 18 september t/m 18 oktober 2020 van zonsondergang tot middernacht
  • Waar Op het plein voor het Limburgs Museum
  • Kosten Gratis te bekijken
Bekijk andere activiteiten van het Limburgs Museum