Slaapwedstrijd

Durf jij de hele nacht in het museum te blijven?

Let op: je kunt geen filmpjes meer inzenden

Wie durft er te blijven slapen in het Limburgs Museum, tussen de Neanderthalers en de ridders? Voor 16 kinderen wordt dat avontuur werkelijkheid.

Tijdens de Night at the Museum op vrijdag 6 april in het Limburgs Museum mogen de winnaars van de Slaapwedstrijd hun pyjama’s gaan aantrekken. Niemand minder dan griezelschrijver Paul van Loon komt de logeetjes instoppen.

De slaapwedstrijd is onderdeel van de allereerste Night at the Museum. Voor het eerst in zijn bestaan is het Limburgs Museum de hele avond geopend. Rond de populaire tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid wordt een speciaal randprogramma georganiseerd. Zo speelt de band van Paul van Loon & Andere Snuiters. Ook staat de échte Griezelbus voor het museum geparkeerd: daar kunnen bezoekers de Griezelkwis in spelen. Verder kun je een speurtocht doen in het museum en loop je de hoofdfiguren uit de boeken van Paul van Loon tegen het lijf zoals Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks. In het hele museum dwalen griezels rond. Griezelgebak en heksenranja is er voor iedereen. Bestel entreebewijzen voor de Night at the Museum.

Overnachten in het museum

Als om 23:00 uur de deuren van het museum sluiten, blijven 16 kinderen in het gebouw: de 8 winnaars van de Slaapwedstrijd en hun 8 vriendjes of vriendinnetjes. Zij mogen, onder toezicht van museummedewerkers, blijven logeren. Maar eerst natuurlijk nog pyjamadisco en griezeltocht-met-zaklamp, en als hoogtepunt: een verhaaltje voor het slapen gaan, voorgelezen door Paul van Loon zelf. ’s Morgens krijgen de slapers een ontbijtje in het Museumcafé. Om 09:30 uur komen de ouders de kinderen weer halen.

Winnaars Slaapwedstrijd

Maandag 26 maart zijn de 8 winnaars van de Slaapwedstrijd bekendgemaakt. Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze wedstrijd. Er zijn wel nog kaartjes voor het avondprogramma van de Night at the Museum (18:30 - 23:00 uur) met het optreden van de band van Paul van Loon. 

 

 

  • Wanneer vrijdagnacht 6 april 2018
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten Maak kans op een overnachting!
Adres en route