Let op: op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2019 gelden er aangepaste openingstijden.

Het Limburgs Museum is dan geopend van 10:00 tot 17:00 uur in verband met de slotconcerten die ter afsluiting van '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' worden georganiseerd. Meer weten?

RoMeincraft

Speel Romeins Minecraft

Ben je gek op Minecraft of op Romeinen? Of beter nog: op allebei? Kom dan op 26 augustus van 11:00 tot 16:00 uur een speciale Romeinse versie van Minecraft spelen in het Limburgs Museum in Venlo.

Onder leiding van gamepro’s en archeologen verken je Romeins Limburg. Dit gebied stond vol met Romeinse wegen, villae, bruggen en zelfs Romeinse badhuizen.

Wie komt, mag meebouwen aan een stukje van de Romeinse wereld van toen. Je ontdekt hoe mensen toen hier leefden en hoe gebouwen eruitzagen.

Extra tof: je kunt de Romeinse Limes die dag ook in Virtual Reality ervaren! De grens, zoals die ooit door Nederland liep. Langs die grens hebben archeologen legerkampen, nederzettingen en Romeinse spullen teruggevonden.

Voor de Minecraft-fans: we hebben die dag 4 computers staan, dus het kan zijn dat je even moet wachten op je beurt. Je mag daarom ook je eigen laptop meenemen. Daar moet dan wel al Minecraft (versie 1.2.2) én de ‘Forge Mod’ op geïnstalleerd zijn.

RoMeincraft is een samenwerking van het erfgoedfestival, Romeinennetwerk, Stichting Value en het Limburgs Museum.

  • Wanneer Zondag 26 augustus van 11:00 tot 16:00
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten Inbegrepen bij de reguliere entreeprijzen
Adres en route