Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Speurtocht met Pieke de museumvogel

Vlieg mee met Pieke!

Vlieg mee met Pieke de museumvogel in deze speurtocht door het museum. Weet jij het nest van Pieke te vinden?

Wil je het museum eens op een andere, meer actieve manier leren kennen? Ga dan mee met Pieke de museumvogel. In een speurtocht neemt hij je mee door het hele museum. Je gaat op zoek naar de eieren van Pieke om zo de code te kraken en te ontdekken waar zijn nest is.

De speurtocht is beschikbaar in twee versies: voor kinderen van 4-7 jaar en voor kinderen van 8-12 jaar. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de balie.

Over Pieke de museumvogel
Het Goltziusmuseum, dat in 1993 samen met het Limburgs Volkskundig Centrum fuseerde tot het Limburgs Museum, exposeerde in 1992 een tentoonstelling over poppenmaker en filmacteur Pieke Dassen. Je kent hem waarschijnlijk als August in De film van Ome Willem! Het Limburgs Museum heeft Dassen een tijdje later benaderd om mee te denken over een aansprekende kindergids voor het museum. En daar was de museumvogel! Als eerbetoon aan Pieke Dassen heeft het Limburgs Museum de vogel naar hem vernoemd.

Wist je dat je in het museum een aantal carnavalsschilderijen van Pieke Dassen kunt bekijken? Je vindt ze in de vaste tentoonstelling Limburg ontstaat ... steeds opnieuw.

  • Wanneer Elke dag dat het museum geopend is (zelfstandige activiteit)
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten Gratis (inbegrepen bij reguliere entreeprijzen)
Openingstijden en entreeprijzen