Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Voor bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' is dit verplicht. Boek hier je e-ticket!

Speurtocht met Pieke de museumvogel

Vlieg mee met Pieke!

Vlieg mee met Pieke de museumvogel in deze speurtocht door het museum. Weet jij het nest van Pieke te vinden?

Wil je het museum eens op een andere, meer actieve manier leren kennen? Ga dan mee met Pieke de museumvogel. In een speurtocht neemt hij je mee door het hele museum. Je gaat op zoek naar de eieren van Pieke om zo de code te kraken en te ontdekken waar zijn nest is.

De speurtocht is beschikbaar in twee versies: voor kinderen van 4-7 jaar en voor kinderen van 8-12 jaar. De speurtocht is gratis te verkrijgen bij de balie.

Over Pieke de museumvogel
Het Goltziusmuseum, dat in 1993 samen met het Limburgs Volkskundig Centrum fuseerde tot het Limburgs Museum, exposeerde in 1992 een tentoonstelling over poppenmaker en filmacteur Pieke Dassen. Je kent hem waarschijnlijk als August in De film van Ome Willem! Het Limburgs Museum heeft Dassen een tijdje later benaderd om mee te denken over een aansprekende kindergids voor het museum. En daar was de museumvogel! Als eerbetoon aan Pieke Dassen heeft het Limburgs Museum de vogel naar hem vernoemd.

Wist je dat je in het museum een aantal carnavalsschilderijen van Pieke Dassen kunt bekijken? Je vindt ze in de vaste tentoonstelling Limburg ontstaat ... steeds opnieuw.

  • Wanneer Elke dag dat het museum geopend is (zelfstandige activiteit)
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten Gratis (inbegrepen bij reguliere entreeprijzen)
Openingstijden en entreeprijzen