Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Nieuws in jouw buurt

Fotowedstrijd voor kinderen

Doe mee aan de fotowedstrijd voor kinderen ‘Nieuws in jouw buurt’ en ga, net zoals de beroepsfotografen in de expositie ‘Zilveren Camera’, op zoek naar nieuwtjes in jouw stad, dorp, wijk of achtertuin!

Vanaf 26 juni t/m 6 september zijn de allerbeste nieuwsfoto's van 2019 in de tentoonstelling Zilveren Camera in het Limburgs Museum te zien. Het gaat om maar liefst 200 foto's met allerlei verschillende onderwerpen: van nieuws en politiek tot sport en kunst, cultuur en entertainment. Foto's waar je stil van wordt én foto's die een glimlach op je gezicht toveren!

Voor kinderen t/m 12 jaar zijn er in de tentoonstelling kijkvragen te ontdekken, die je dieper in bepaalde nieuwsfoto's laten duiken. Heb je, na het zien van de foto’s, zelf ook ideeën voor een mooie foto? Doe dan mee met de fotowedstrijd Nieuws in jouw buurt! Ga, net als de beroepsfotografen in de expositie, zelf met je camera op zoek naar gebeurtenissen of nieuwtjes - van groot tot klein - in jouw stad, dorp, wijk of achtertuin. Wat zou jij graag willen laten zien aan de wereld en waarom? Bij de kijkvragen in de tentoonstelling staan ook fotografietips vermeld waar je je voordeel mee kunt doen.

Frank Holthuizen, conservator bewegend beeld van het Limburgs Museum, en beroepsfotograaf Marcel van Hoorn, winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar (!), zullen de winnaar kiezen. Als winnaar ontvang je niet alleen een heus juryrapport, maar ook een gezinskaart voor het Limburgs Museum én een mooie ingelijste print van jouw winnende foto!

• De fotowedstrijd is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar.
  • Het thema van de wedstrijd is Nieuws in jouw buurt. Dit betekent dat we op zoek zijn naar foto's van een gebeurtenis of nieuwtje - van groot tot klein - in jouw stad, dorp, wijk of achtertuin.
  • Je kunt jouw foto t/m 30 augustus 2020 insturen. Stuur de foto en een kort tekstje waarin je uitlegt wat er op de foto te zien is en waarom jij hier graag een foto van wilde maken naar media@limburgsmuseum.nl o.v.v. 'Fotowedstrijd Nieuws in jouw buurt'. Vergeet niet om hierbij ook je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens te vermelden.
  • In de week van 31 augustus t/m 6 september 2020 kiezen we de winnaar.
© Zilveren Camera / Evert Elzinga, Instagram Experience, 2019. (1e Prijs Kunst, Cultuur en Entertainment - Enkel)

• Wanneer 26 juni t/m 30 augustus 2020
Koop je kaartjes online