Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Museum Jeugd Universiteit

Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. In de maanden maart, april en mei 2020 vindt er weer een nieuwe collegereeks plaats.

De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project. Door heel Nederland geven wetenschappers colleges over de leukste onderwerpen. In het Limburgs Museum gaan de colleges over (pre)historie en cultuurgeschiedenis. 

Voor wie: Kinderen van 8 t/m 12 jaar
Kosten: €15,- voor 3 colleges

 • Zondag 29 maart 2020: Wie vermoordde Ötzi 5000 jaar geleden?
  Benoît Mater - archeologe

  In 1991 vonden wandelaars in de Alpen het bevroren lichaam van een man die 5000 jaar geleden op die plek dood is gegaan. Wat is er met die man gebeurd? Slimme wetenschappers proberen met behulp van de allerkleinste sporen een idee te krijgen van de laatste minuten van deze ijsmummie. Politiespeurwerk dus. Naar iemand die al 5000 jaar ijskoud is… Archeologe Benoît Mater weet er alles van.

 • Zondag 19 april 2020: Hoe bescherm je jezelf tegen het kwaad van het Oude Egypte?
  Ben van Bercken - archeoloog en conservator Rijksmuseum van Oudheden

  In dit college vertelt Ben van den Berkcen, archeoloog en conservator van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, hoe de oude Egyptenaren nare beesten als slangen en schorpioenen op een afstandje hielden. Maar niet te ver want ze waren namelijk ook goden die je niet boos wilde maken! Het college gaat over amuletten, magie en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad in het oude Egypte.

 • Zondag 17 mei 2020: Hoe maak je van een boek een toneelstuk?
  Serve Hermans - regisseur

  Mary is een weesmeisje. Ze gaat wonen bij haar oom, in een enorm landhuis met duizenden kamers, gesloten deuren en rare geluiden. En dan is er ook nog die mysterieuze tuin. Dat is in het kort de razend spannende muzikale theatervoorstelling De geheime tuin van Toneelgroep Maastricht en het Laagland Theater. Regisseur Servé Hermans komt vertellen hoe je van een boek een toneelstuk kunt maken. En ook over de duizenden jaren oude geschiedenis van toneelspelen.

Aanmelden
Aanmelden voor de collegereeks is verplicht en kan via de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

Foto: Martine Goulmy

 • Wanneer zondag 29 maart, 19 april en 17 mei om 11:00 uur
 • Waar Limburgs Museum
 • Kosten € 15,- voor 3 colleges
Adres en route