Tijdens 'Het avontuur van SuperSint' is het Limburgs Museum ook op maandagen geopend én openen we elke dag een uurtje eerder.

Van 16 november t/m 5 december zijn wij elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Meer weten?

Museum Jeugd Universiteit

Ontdek bijzondere verhalen in deze leuke, gekke en interactieve colleges. In de maanden oktober, november en december 2019 is er weer een nieuwe collegereeks.

De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project. Door heel Nederland geven wetenschappers colleges over de leukste onderwerpen. In het Limburgs Museum gaan de colleges over (pre)historie en cultuurgeschiedenis. 

Voor wie: Kinderen van 8 t/m 12 jaar
Kosten: €15,- voor 3 colleges

 • Zondag 6 oktober 2019: Villa Voerendaal te koop! Wat moeten we weten?
  Beatrice de Fraîture - archeoloog

  Twintigduizend dingen hebben we gevonden in de beroemde Romeinse Villa Voerendaal. Het is een schat voor archeologen. Samen kruipen we in de huid van de eigenaar van de villa. Stel dat we ons huis willen verkopen, wat wordt dan ons verkooppraatje?

 • Zondag 3 november 2019: Geheimzinnige reuzenzwaarden uit de brondtijd: Van wie waren ze?
  Luc Amkreutz - conservator prehistorie Rijksmuseum van Oudheden

  Wie door het Limburgs Museum wandelt, komt zwaarden tegen uit de bronstijd, maar ook van ridders, Vikingen en Romeinen. Het Rijksmuseum van Oudheden kocht onlangs het geheimzinnige bronzen Zwaard van Ommerschans. Dit enorme zwaard is een van de zes zeldzame 'reuzenzwaarden' uit de bronstijd. Het rare is dat ze veel te groot zijn om mee te vechten. Luc Amkreutz neemt je mee naar de bronstijd en vertelt alles over geheimzinnige zwaarden en rare rituelen.

 • Zondag 8 december 2019: Wat is jouw vrijheid?
  Ruud Verbraak en Kilian Schaap

  Kleine Grote Denkers daagt jou uit om verder te denken dan je neus lang is. Je gaat samen onderzoeken wat vrijheid eigenlijk is. Als je ouders jou straf geven, mag je hen dan ook straf geven? Mag je altijd zelf bepalen wat je zegt, denkt, voelt of vindt? Hadden kinderen in de oorlog net zoveel vrijheid als wij nu? Kan je ook teveel vrijheid hebben? Samen leren we filosoferen. Alle antwoorden zijn goed, zolang je maar uitlegt waarom!

Aanmelden
Aanmelden voor de collegereeks is verplicht en kan via de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

 • Wanneer zondag 6 oktober, 3 november en 8 december 2019 om 11:00 uur
 • Waar Limburgs Museum
 • Kosten € 15,- voor 3 colleges
Adres en route