Limburg Film Festival: Servaas Huysprijs (2)

Zondag 13 januari 2019 om 12:00 uur

Op 11-12-13 januari 2019 vindt voor de derde maal het Limburg Film Festival plaats. Deze derde editie biedt een ruime blik op Limburgse filmcultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Het Limburgs Museum is voor de tweede keer betrokken bij dit festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in onze collecties. In het Limburgs Museum zijn zes bijzondere voorstellingen te zien. Op zondag 13 januari om 12:00 uur staat op de planning: Servaas Huysprijs (2).

Servaas Huysprijs (2): Grensgeval. De eerste wereldoorlog in de regio Weert-Hamont.
Derde inzending voor deze competitie voor vrijetijdsfilmers.

Grensgeval
Door maker Peter Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van deze unieke documentaire en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. Onder andere komen het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep in deze film aan bod.

(2018, samenstelling: Peter Crins; 111 min)

Kijk voor het volledige programma van het Limburg Film Festival op de website.

• Wanneer Zondag 13 januari 2019 om 12:00 uur
  • Waar Museumtheater