Limburg Film Festival: Ik film, dus ik besta

Zaterdag 13 januari 15:45 uur

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats. Deze tweede editie biedt een ruime blik op Limburgse cultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. In het Limburgs Museum worden vijf bijzondere films vertoond. Op zaterdag 13 januari staat om 15:45 uur op het programma: Ik film, dus ik besta.

• Titel: Ik film, dus ik besta
  • Met voorfilm: Mondriation
  • Nagesprek met de makers Wiek Lenssen en Tanja Nabben
  • Lengte: 37 minuten
Entreebewijzen bestellen (kies: LFF 13-1 Ik film dus ik besta)
Over de voorstelling

Film van Tanja Nabben en Wiek Lenssen (2016) behandelt in 4 korte delen een opmerkelijke familiegeschiedenis. Centraal staat de familie van de wereldberoemde, van oorsprong Keulse beroepsfotograaf Werner Mantz die zich in 1938 in Maastricht vestigde. Werner Mantz en zijn nazaten hebben privéfilmbeelden vastgelegd in een periode van bijna honderd jaar. Deze beelden onthullen niet alleen een intieme gezinswereld maar documenteren óók de omgeving en belangrijke momenten uit de geschiedenis. In deze filmdocumentaire neemt Werner Mantz, gespeeld door acteur Hans van Leipsig, de hedendaagse kijker mee terug in de tijd. De echte zoon en kleinzoon van Werner Mantz reflecteren op de verhalen van Werner en het familieleven vanuit hun perspectief. Als rode draad loopt door de verhalen heen de omgang met (sociale) media, vroeger en nu. De film is gemaakt in opdracht van het Limburgs Museum als onderdeel van de tentoonstelling Een Eeuw Thuisbioscoop. In het voorfilmpje MONDRIATION verwijst filmmaker Werner Biedermann naar de 100ste verjaardag van de avant-garde beweging ‘De Stijl’ in 2017.

Entreebewijzen voor deze voorstelling

Entreebewijzen voor deze voorstelling zijn eenvoudig te bestellen via de website van het Limburgs Museum. Klik bij "LFF 13-1 Ik film dus ik besta" op "Bestellen" en bestel de entreebewijzen. Het reguliere tarief bedraagt €8,50 per persoon; leden van CineSud en De Nieuwe Scene betalen €6,50 per persoon. Vrienden van het Limburgs Museum en Museumkaarthouders bezoeken deze voorstelling gratis maar worden wel verzocht via de webshop een entreebewijs (à €0,00) te bestellen. Op de dag van de voorstelling kan het entreebewijs samen met de Vriendenpas of Museumkaart aan de balie worden laten zien.

Bezoekers met een passe-partout voor het Limburg Film Festival hoeven geen entreebewijs te bestellen. Zij kunnen zich aan de balie melden met de passe-partout om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Overige filmvoorstellingen in het Limburgs Museum

Volledige programma Limburg Film Festival