Limburg Film Festival: Experimentele korte films

Zaterdag 12 januari 2019 om 15:00 uur

Op 11-12-13 januari 2019 vindt voor de derde maal het Limburg Film Festival plaats. Deze derde editie biedt een ruime blik op Limburgse filmcultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Het Limburgs Museum is voor de tweede keer betrokken bij dit festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in onze collecties. In het Limburgs Museum zijn zes bijzondere voorstellingen te zien. Op zaterdag 12 januari om 15:00 uur staat op de planning: experimentele korte films uit de collectie.

Limburgse semi-professionele én amateurfilmers experimenteerden al vroeg met beweging, animatie en vertelstructuur. Een uurtje experimentele films uit de collectie van het Limburgs Museum.

• Adriaan Vroom: Jeunesse dorée (1940)
  • Jacques Huinck, Het kind met het scheermes (1970)
  • Guido Pieters, over de fotograaf Jacques Huinck (1965)
  • Fred van Aubel: kunstenaar Hans Truijen (1972)
  • Wim Cox: reclamespots Venlose ondernemers (1935)

Kijk voor het volledige programma van het Limburg Film Festival op de website.

• Wanneer Zaterdag 12 januari 2019 om 15:00 uur
  • Waar Museumtheater