Limburg Film Festival: De Maas

Zaterdag 12 januari 2019 om 16:15 uur

Voor de tweede maal sluit het Limburgs Museum aan bij ons festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in hun collecties. Met de museumprogrammering benaderen we het bijzondere van de Limburgse filmcultuur vanuit de geschiedenis. Aan bod komen onderwerpen die er toe doen in de samenleving en economie, de ontwikkeling van genres en stijlen maar ook bijvoorbeeld zelden vertoonde films. Op zaterdag 12 januari om 16:15 uur op de planning: De Maas.

De Maas (3e versie, 1980, Multifilm-productie, regie Charles Breijer, 23 min.)
De sluiting van de Limburgse kolenmijnen is een kantelpunt in het economische en sociale leven. Met de opkomst van nieuwe industrieën was er opnieuw de noodzaak om de aandacht op Limburg te vestigen. Vandaar dat bijvoorbeeld een film als Maasvaart weer in productie ging met nieuwe, actuele opnames.

(1980, Multifilm-productie, regie: Charles Breijer, 23 min.; met dank aan Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)

Kijk voor het volledige programma van het Limburg Film Festival op de website.

• Wanneer Zaterdag 12 januari 2019 om 16:15 uur
  • Waar Museumtheater