Lezingen door Evert Thielen

Kijk mee door de ogen van de meester

In deze lezing vertelt Evert Thielen over zijn bijzondere schildertechniek.

De kunstenaar hanteert een zeer bijzondere werkwijze die haar oorsprong vindt in de technieken van de oude meesters. Thielen onderzocht bijvoorbeeld jarenlang het eeuwenoude meesterwerk De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in Gent, en liet zich door hun werkwijze inspireren. Zo gebruikt Thielen meerdere lagen zelfgemaakte olieverf en tempera, die zorgen voor heldere, diepe kleuren. Met oude technieken de wereld van nu vangen, dat is wat Thielen doet. In deze lezing zal Thielen je stap voor stap meenemen in zijn schilderproces. Kijk mee door de ogen van de meester!

Data

  • Dinsdag 4 juni 12:00 - 13:00 uur
  • Zondag 9 juni 2019 11:30 - 12:30 uur (uitverkocht)

Tickets kopen?
Deelnemen aan een van deze lezingen kost € 10,- per persoon, exclusief entree tot het museum. Wil je bij een van deze lezingen aanwezig zijn? Ga dan naar onze webshop en kies voor 'Lezing door Thielen' in combinatie met de gewenste datum. Handel de bestelling vervolgens verder af.

Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bovendien krijg je op vertoon van dit e-ticket alleen toegang tot de lezing. Wil je de tentoonstelling bezoeken, dan dien je daar ook een entreeticket voor te kopen. Onthoud goed op welk tijdstip de lezing gegeven wordt, want dit staat niet op het e-ticket geprint. Op deze websitepagina zijn de tijden altijd terug te vinden.

Fotografie Michiel Elsevier Stokmans.

  • Wanneer 4 juni en 9 juni 2019
  • Waar Museumtheater
  • Kosten € 10,- per persoon excl. entree museum
Adres en route