Het Limburgs Museum is tijdens de zomervakantie ook op maandagen geopend.

Het museum is op maandag 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2019 extra geopend van 11.00-17.00 uur. Let op: het museum is maandag 26 augustus 2019 gesloten. Openingstijden en entreeprijzen?

Lezing: Door de oren van de meester

Thielen en het Gesamtkunstwerk van Wagner

Tijdens de tentoonstelling ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’ worden er regelmatig interessante lezingen gegeven. Op zondag 17 maart vindt de tweede lezing plaats in het Museumtheater.

In deze lezing vertelt Toine Sporken over een van Thielens inspiratiebronnen: het Gesamtkunstwerk van Richard Wagner.

Het totaalkunstwerk is sinds Richard Wagner een begrip in de muziek. Hij verstond de kunst van het Gesamtkunstwerk als geen ander. Dankzij dat unieke talent nam de bewondering voor deze Duitse oerromanticus enorme proporties aan, maar de schaduwzijden zorgden ook voor gevoelens van antipathie. Inspiratie is een van de drijfveren in de wereld van (beeldende) kunst, en zo heeft Evert Thielen altijd kracht geput uit het werk van Richard Wagner.

Toine Sporken (1957) is een geboren verteller en enthousiaste concertbezoeker. Hij deelt zijn passie voor klassieke muziek het liefst met iedereen: als docent (concertinleidingen en lezingen), reisorganisator én persoonlijk adviseur. Een van zijn inspirators is (total musician) Leonard Bernstein.

Tickets kopen?
Wil je bij deze lezing aanwezig zijn? Ga dan naar onze webshop en kies voor de ticketgroep '50 Jaar Thielen'. Kies vervolgens voor 'NL Lezing Toine Sporken 17-3' en handel de bestelling verder af.

Let op: op vertoon van dit e-ticket krijg je alleen toegang tot de lezing. Wil je de tentoonstellingen bezoeken, dan dien je daar ook een ticket voor te kopen.

• Wanneer Zondag 17 maart 2019 om 14:00 uur
  • Waar Museumtheater