Welkom in het Limburgs Museum!

Om ervoor te kunnen zorgen dat we je veilig kunnen ontvangen, vragen we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Lezing: De ideale vrouw in de Romeinse tijd

Het schoonheidsideaal 2000 jaar geleden

Het schoonheidsideaal: de moderne vrouw én man moeten afzien om er een beetje aan te kunnen voldoen. Maar hoe zat dat 2000 jaar geleden?

Hoe zag de ideale vrouw er toen uit? Drs. Martine Teunissen schreef er een boek over. In het Limburgs Museum vertelt ze op 6 oktober uitgebreid over dat ideaalbeeld: een jonge vrouw van gemiddelde lengte met brede heupen en kleine, stevige borsten, witte tanden en een blanke huid. Die ook nog eens lekker ruikt. Teunissen laat je kennismaken met de hulpmiddelen die de Romeinse vrouwen hadden om dat ideaalbeeld te bereiken.

Voorafgaand aan deze lezing van anderhalf uur bezoek je samen met Beatrice de Fraîture (projectmedewerkster Villa Voerendaal) de museumzaal waar Romeinse archeologie tentoongesteld wordt. Aan de hand van bijzondere vondsten zal je beeld van vrouwen in de Romeinse Rijk worden bijgesteld. Want die Romeinse vrouw mocht, kon en wilde veel meer dan wij nu denken.

Tijden?

• 13:15 uur - Bezoek expositie Van neanderthaler tot stedeling met Beatrice de Fraîture
  • 14:00 uur - Start lezing door Martine Teunissen in het Museumtheater
  • 15:30 uur - Einde lezing

Tickets kopen?
Met een ticket voor dit evenement op zak krijg je toegang tot de lezing in het Museumtheater én de tentoonstellingszaal Van neanderthaler tot stedeling. Via onze webshop kun je tickets voor dit evenement ('Lezing Teunissen 6-10') bestellen. Met een Museumjaarkaart is de lezing gratis bij te wonen. Meld je wel even aan via de webshop, zodat je plaats gereserveerd is.

Wil je ook de rest van het museum bezoeken? Enkel als volwassene dien je hiervoor nog €4,50 bij te betalen aan de balie. Museumkaarthouders, Vrienden van het Limburgs Museum, CJP-kaarthouders en ICOM-kaarthouders hoeven - op vertoon van hun ticket voor dit evenement i.c.m. hun kaart/bewijs van lidmaatschap - niet bij te betalen om ook de rest van het museum te mogen bezoeken.

Let op: vergeet niet om ook jouw kaart/bewijs van lidmaatschap mee te nemen en te tonen bij de balie indien je hiervan gebruikmaakt!

• Wanneer Zondag 6 oktober 13:15 - 15:30
  • Waar Limburgs Museum