Bezoek het Limburgs Museum Online

Helaas zal het Limburgs Museum tot en met 9 februari 2021 gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig kun je een groot gedeelte van onze collectie ook online bekijken. Klik hier!

Kinderworkshops 'Machtige Maas'

Door Rob Benders, Marloes Heemskerk of Jelle Stiphout

Let op: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het Limburgs Museum t/m 19 januari 2021 gesloten. Hierdoor kunnen de workshops helaas niet doorgaan.

Tijdens de kerstvakantie worden er in het Limburgs Museum leuke workshops voor kinderen gegeven, geheel in het thema van de gloednieuwe tentoonstelling ‘Machtige Maas’.

In de tentoonstelling Machtige Maas zullen kinderen zien dat de rivier schilders heeft geholpen de mooiste schilderijen te maken. De Maas kan ook een monster zijn als ze overstroomt, een moeder die water geeft aan mensen, dieren en planten of een moordenaar door alle vervuiling die de rivier meeneemt. Of is dat niet haar schuld? In de workshop gaan kinderen eerst de tentoonstelling bekijken samen met een kunstenaar. Daarna worden hun eigen ideeën over de Maas gebruikt voor een kunstwerk.

 • 'Maak je Maas' door Rob Benders
  Kinderen maken, onder begeleiding van workshopleider Rob Benders, ieder hun eigen Maas: in woord en in beeld een eigen, héél persoonlijk collage. Gemaakt naar aanleiding van het bezoek aan de tentoonstelling Machtige Maas, aangevuld met eigen associaties en interpretaties. Met allerlei aantrekkelijke materialen wordt stap voor stap en laag voor laag een eigen werk gemaakt.

Zondag 20 december 2020 om 10:15 uur
Zaterdag 2 januari 2021 om 13:30 uur (let op: in de webshop staat 03-01. Dit ticket geldt voor 02-01)

 • 'Welke kleur heeft jouw Maas?' door Marloes Heemskerk
  Het water van de Maas kabbelt, stoomt en golft door Limburg. Het schittert in de zon en laat alle kleuren van de regenboog zien. In de tentoonstelling ga je op zoek naar jouw eigen waterkleuren. Daarna smelt je met snoepafval en een strijkbout jouw eigen rivier op een bootschappentas. Zo maak je van afval een kunstwerk over onze prachtige en machtige Maas.

Woensdag 23 december 2020 om 10:15 uur
Zondag 27 december om 13:30 uur

 • 'Hoe klinkt de Maas?' door Jelle Stiphout
  Welke geluiden hoor je als je langs de oever loopt of door de rivier vaart? Kan je die geluiden ook zien of zichtbaar maken? Samen met theatermaker Jelle Stiphout werk je aan een muziekstuk geïnspireerd op een andere rivier; An der schönen, blauen Donau van Johann Strauss II. Er zijn geen instrumenten: jullie maken zelf alle geluiden! Aan het einde van de workshop spelen jullie een nieuw muziekstuk: An der schönen, blauen Maas.

Dinsdag 29 december 2020 om 10:15 uur
Woensdag 30 december om 13:30 uur

Praktische informatie

 • Elke workshop telt een maximum aantal deelnemers
 • Elke workshop duurt twee uur 
 • Deelname aan een van de workshops kost € 12,- per kind (tickets zijn te koop via onze webshop)
 • Museumentree is bij de tickets inbegrepen
 • De workshops zijn gericht op kinderen van 10-12 jaar oud
 • Ouders kunnen (in verband met de beperkte ruimte en de regelreving rondom corona) niet bij de workshop aanwezig zijn. Indien ouders het museum willen bezoeken tijdens de workshop, dan vragen we via onze webshop een museumticket met tijdslot te reserveren.

 • Wanneer 20, 23, 27, 29 en 30 december 2020 en 3 januari 2021
 • Waar Limburgs Museum
 • Kosten € 12,- (inclusief museumentree)
Koop je kaartjes online