Kinderworkshops 'Machtige Maas'

Door Rob Benders, Marloes Heemskerk of Jelle Stiphout

Tijdens de zomervakantie worden er in het Limburgs Museum leuke workshops voor kinderen gegeven, geheel in het thema van de bijzondere tentoonstelling ‘Machtige Maas’.

In de tentoonstelling Machtige Maas zullen kinderen zien dat de rivier schilders heeft geholpen de mooiste schilderijen te maken. De Maas kan ook een monster zijn als ze overstroomt, een moeder die water geeft aan mensen, dieren en planten of een moordenaar door alle vervuiling die de rivier meeneemt. Of is dat niet haar schuld? In de workshop gaan kinderen eerst de tentoonstelling bekijken samen met een kunstenaar. Daarna worden hun eigen ideeën over de Maas gebruikt voor een kunstwerk.

Er staan drie verschillende workshops gepland, die elk twee keer gegeven worden. Alle workshops vinden plaats van 14:00 tot 16:00 uur.

 • 'Hoe klinkt de Maas?' door Jelle Stiphout
  Welke geluiden hoor je als je langs de oever loopt of door de rivier vaart? Kan je die geluiden ook zien of zichtbaar maken? Samen met theatermaker Jelle Stiphout werk je aan een muziekstuk geïnspireerd op een andere rivier; An der schönen, blauen Donau van Johann Strauss II. Er zijn geen instrumenten: jullie maken zelf alle geluiden! Aan het einde van de workshop spelen jullie een nieuw muziekstuk: An der schönen, blauen Maas.

Woensdag 28 juli 2021
Zondag 15 augustus 2021

 • 'Maak je Maas' door Rob Benders
  Kinderen maken, onder begeleiding van workshopleider Rob Benders, ieder hun eigen Maas: in woord en in beeld een eigen, héél persoonlijk collage. Gemaakt naar aanleiding van het bezoek aan de tentoonstelling Machtige Maas, aangevuld met eigen associaties en interpretaties. Met allerlei aantrekkelijke materialen wordt stap voor stap en laag voor laag een eigen werk gemaakt.

Woensdag 4 augustus 2021
Woensdag 11 augustus 2021

 • 'Welke kleur heeft jouw Maas?' door Marloes Heemskerk
  Het water van de Maas kabbelt, stoomt en golft door Limburg. Het schittert in de zon en laat alle kleuren van de regenboog zien. In de tentoonstelling ga je op zoek naar jouw eigen waterkleuren. Daarna smelt je met snoepafval en een strijkbout jouw eigen rivier op een bootschappentas. Zo maak je van afval een kunstwerk over onze prachtige en machtige Maas.

Woensdag 18 augustus 2021
Woensdag 25 augustus 2021

Praktische informatie

 • Elke workshop telt een maximum aantal deelnemers
 • Elke workshop duurt twee uur (14:00 - 16:00 uur)
 • Deelname aan een van de workshops kost € 4,- per kind (tickets zijn te koop via onze webshop)
 • Museumentree is niet bij de tickets inbegrepen. Als je ook nog het museum wilt bezoeken, kun je via onze webshop een ticket met tijdslot reserveren.
 • Als buiten de workshop om het museum nog wordt bezocht, dient een kind begeleid te worden door een volwassene.
 • De workshops zijn gericht op kinderen van 10-14 jaar oud
 • Ouders kunnen (in verband met de beperkte ruimte en de regelreving rondom corona) niet bij de workshop aanwezig zijn. Indien ouders het museum willen bezoeken tijdens de workshop, dan vragen we via onze webshop een museumticket met tijdslot te reserveren.

 • Wanneer 28 juli en 4, 11, 15, 18 en 25 augustus 2021 van 14:00 - 16:00 uur
 • Waar Limburgs Museum
 • Kosten € 4,- (exclusief museumentree)
Koop je kaartjes online