Wil jij ons helpen?

Het Limburgs Museum onderzoekt nieuwe manieren om het Limburgs erfgoed naar je toe te brengen. Welke verhalen wil jij horen? Laat het ons weten door middel van het invullen van onze enquête. Alvast ontzettend bedankt! Enquête invullen?

Jongens en meisjes

Jongensachtige meisjes en meisjesachtige jongens

Voor de aftrap van het Roze Jaar in Venlo op 26 augustus pakt het Limburgs Museum uit met grote foto’s van documentair fotografe Annie van Gemert. In de buitenlucht op het ‘Museumplein’, prominent tussen museum en station, komen foto’s uit de serie ‘Jongens en meisjes’ te staan.

Tussen 2003 en 2009 volgde Van Gemert dertig kinderen en pubers. Die portretten van jongensachtig meisjes en meisjesachtige jongens zetten vraagtekens bij de verwachtingen van kijkers, ze laten je nadenken over je eigen ideeën over rollen en patronen.

Tien jaar geleden maakte de fotoserie veel los. Van Gemert won er prijzen mee, bijvoorbeeld van de World Press Photo.

Vandaag is de discussie over gender-diversiteit actueler dan ooit. Het Roze Jaar, en de Roze Zaterdag op 29 juni 2019, zijn voor het Limburgs Museum reden de foto’s van Annie van Gemert nog één keer aan het grote publiek te tonen.

De opening van de tijdelijke buitenpresentatie vindt op 26 augustus om 14:00 uur plaats.  Interviewer Frans Pollux praat met fotografe Annie van Gemert over het project en de geportretteerde kinderen, inmiddels volwassen. Hoe gaat het met hen? Hebben zij hun plek in de wereld gevonden? En is die wereld veranderd?

  • Wanneer 26 augustus t/m 7 oktober
  • Waar Plein voor het Limburgs Museum
  • Kosten Gratis
Koop je kaartjes online met korting