Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Gedeelde oorlog

Een muzikale filmvoorstelling op reis door Limburg

Let op: de filmvoorstelling 'Gedeelde oorlog' is enkel nog op locatie te bekijken!

‘Gedeelde oorlog’ vertelt over Limburg en Limburgers in de oorlogsjaren, bevrijdings- en wederopbouwperiode. De voorstelling verbeeldt, letterlijk en figuurlijk, de menselijke maat in de jaren 1939 – 1949, tegen het decor van chaotische en turbulente wereldontwikkelingen. Hoe raken dramatische  gebeurtenissen het leven van burgers? En ook: hoe laat dat leven zich soms niet storen door diezelfde tumult?

Het verhaal wordt verteld aan de hand van prachtig filmarchiefmateriaal, tijdgebonden radiofragmenten en nieuw geschreven muziek (Ton Verhiel) en teksten (Frans Pollux), die live worden uitgevoerd. Het beeld- en geluidmateriaal komt uit de collecties van het Limburgs Museum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en L1.

In Gedeelde oorlog krijgt de kijker een indruk van de verschillende perspectieven op een periode die veelkleurig was. Amateurbeelden geven de kijk van de burger op de eigen tijd weer, en journaalbeelden dienen tussendoor als de meer officiële weergave. De voorstelling kun je zien als een reis door het cultureel-maatschappelijke landschap van Limburg in de jaren van oorlog en wederopbouw. Een authentiek verhaal mét een hedendaagse draai.

Gedeelde oorlog is tijdens het Limburg Film Festival vertoond in het Limburgs Museum en zal nu op reis gaan door de provincie Limburg.

Op locatie bekijken?

Beeld uit huwelijksfilm echtpaar Dortants, Waubach, 23 mei 1944 (collectie Beeld en Geluid)

  • Wanneer Vrijdag 28 februari 2020 van 19.00-20.10 uur
  • Waar ECI Cultuurfabriek Roermond
  • Kosten €10,00
Andere activiteiten van het Limburgs Museum