Filmvoorstelling familie Mantz

'Ik film dus ik besta'

In 2016 was in het Limburgs Museum de tentoonstelling ‘Een Eeuw Thuisbioscoop’ te zien, over de geschiedenis van het amateurfilmen van de vroegste technieken tot nu.

Onderdeel van die expositie was de documentaire Ik film dus ik besta, voor deze tentoonstelling gemaakt door Tanja Nabben en Wiek Lenssen. De film behandelt in 4 korte delen een opmerkelijke familiegeschiedenis. Centraal staat de familie van de wereldberoemde, van oorsprong Keulse fotograaf Werner Mantz die zich in 1938 in Maastricht vestigde. Werner Mantz en zijn nazaten hebben privéfilmbeelden vastgelegd in een periode van bijna honderd jaar.

Deze beelden onthullen niet alleen een intieme gezinswereld maar documenteren óók de omgeving en belangrijke momenten uit de geschiedenis. In deze filmdocumentaire neemt Werner Mantz, gespeeld door acteur Hans van Leipsig, de hedendaagse kijker mee terug in de tijd. De echte zoon en kleinzoon van Werner Mantz reageren op de verhalen van Werner en vertellen over het familieleven vanuit hun perspectief. Als rode draad loopt door de verhalen heen de omgang met (sociale) media, vroeger en nu.

De filmvoorstelling begint om 13:30 uur en wordt ingeleid door Frank Holthuizen, conservator bewegend beeld van het Limburgs Museum. Hij was onder meer betrokken bij de verwerving van het familiefilm-archief van Werner Mantz.

Beeld: still uit film Werner Mantz (collectie Limburgs Museum)

  • Wanneer Zaterdag 28 januari 2017
  • Waar Theaterzaal
  • Kosten Inbegrepen bij de reguliere entreeprijzen
Koop je kaartjes online