Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Collegereeks De diepte in

Meer weten van van alles

Vier keer de diepte in. Die uitdaging biedt het Limburgs Museum weer in het najaar van 2020. Vier colleges door topsprekers over vier hele verschillende, maar razend interessante onderwerpen.

Deze najaarsreeks is de vervangende reeks van het voorjaar, die door de omstandigheden rondom corona niet kon doorgaan. De tickets zijn reeds uitverkocht.

Voor één prijs (€40,-) ben je vier keer welkom, telkens op zondagmorgen om 11:00 uur in het Museumtheater (behalve op zondag 8 november: dan starten we om 12:30 uur). Alle sprekers brengen hun onderwerpen zo, dat voorkennis niet noodzakelijk is. Wie durft te springen, gaat vanzelf mee de diepte in.

De colleges vinden plaats op de zondagen 27 september, 18 oktober, 8 november en 6 december 2020. Tickets zijn te koop via de webshop. Kies dan voor het evenement Collegereeks 'De diepte in' (ook met een Museumjaarkaart of Vriendenpas van het Limburgs Museum, dan geldt een prijs van respectievelijk €20,- en €15,-).

Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tickets zijn exclusief entree tot het museum.

 • Wim Daniëls (taalkundige) | Waar is het dorp van vroeger? (27 september 2020 11:00)
  De Brabantse taalvirtuoos en rasverteller komt een ode brengen aan het dorp van weleer. Daniëls vertelt over typische dorpsfiguren als de smid, de boer, de kleine kruidenier, maar ook over de zandweg tussen het koren door, het dorpscafé, de dorpsdrama’s en de dorpspolitiek. Hij schreef er onlangs ook een boek over, met als conclusie dat het dorp van toen niet dood is, maar wel veranderd.
 • Glynis Bogaard (universiteit Maastricht) | Hoe betrap je een leugenaar? (18 oktober 2020 11:00)
 • Ben van den Bercken (archeoloog en schrijver) | Een rondreis door het oude Egypte (8 november 2020 12:30)
  ‘Je tiens mon affaire!’ Deze legendarische woorden sprak Jean-François Champollion nadat hij de sleutel tot de ontcijfering van het hiërogliefenschrift ontdekte. Een paar jaar later vertrok hij naar Egypte en las als eerste mens sinds 1400 jaar de hiërogliefen op de muren van tempels en graven. Met archeoloog Ben van den Bercken, schrijver van het boek Eeuwig Egypte, reizen we Champollion achterna en bezoeken vindplaatsen en steden uit de meer dan 3000 jaar durende geschiedenis van Egypte.
 • Hans Luiten | De vergeten geschiedenis van Centraal-Europa (6 december 2020 11:00)

 • Wanneer Zondagen 27 september (11:00), 18 oktober (11:00), 8 november (12:30) en 6 december (11:00) 2020
 • Waar Limburgs Museum
 • Kosten € 40,- voor 4 colleges (gereduceerde tarieven voor Museumkaarthouders en Vrienden)
Adres en route