VMBO-leerlingen maken expo met Limburgs Museum

5 april 2018

Veertig VMBO-leerlingen van College Den Hulster in Venlo maakten in samenwerking met het Limburgs Museum een popup-tentoonstelling op hun school. Die fototentoonstelling wordt 12 april geopend en is gekozen als een van de twee ‘Gouden Popup-musea’ die in de Nationale Museumweek extra landelijke aandacht krijgen.

De Venlose leerlingen, voor een deel ‘nieuwe Limburgers’, kozen foto’s uit de rijke historische collectie van het Limburgs Museum. Ze lieten zich inspireren door de interactieve tentoonstelling DNA van Limburg in het Limburgs Museum. Die tentoonstelling gaat over thuisgevoel en identiteit.

De leerlingen zochten bij de historische foto’s uit de eerste helft van de 20e eeuw passende kiekjes uit hun eigen familiealbums. Bovendien maakten ze speciaal voor dit project nieuwe foto’s. Al die beelden reflecteren op elkaar, en leveren een tentoonstelling op die in de Nationale Museumweek landelijke aandacht zal krijgen.

Doel van de Vierde Nationale Museumweek (9 t/m 15 april), een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, is nieuw publiek te verbinden aan musea. Het initiatief van College Den Hulster en het Limburgs Museum sluit daar naadloos bij aan.

Alles rond de tentoonstelling, van vormgeving tot PR, is gedaan door de leerlingen zelf. Ook de feestelijke opening organiseren zij. Die vindt plaats in de aula van de school, op 12 april tussen 11:00 en 13:00 uur.