Stem op naam voor nieuwe Arriva-treinen

12 november 2016

Rijdt er straks een echte Limburgs Museum trein door Limburg? Jij kan daar voor zorgen!

Begin deze maand hebben 385 Limburgers gereageerd op de vraag van Arriva om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg in te sturen. Donderdag 3 november heeft de jury uit alle inzendingen 30 namen geselecteerd. Een van die bestemmingen is het Limburgs Museum!

De 14 namen met de meeste stemmen, plaatst Arriva op de nieuwe treinen in Limburg. De naam van de bestemming komt voor op de trein te staan. Ook wordt de bestemming op speelse wijze verder in het interieur van de trein uitgewerkt. Op deze manier zijn de treinen straks echt een levend onderdeel van Limburg. De bekendmaking van de 14 bestemmingen vindt plaats op donderdag 24 november. En een van de vele namen die is geselecteerd is het Limburgs Museum! Er zijn natuurlijk nog 29 meer schitterende bestemmingen geselecteerd zoals onder andere ‘De Cauberg’, ‘Het Geuldal’ of ‘Abdij Rolduc'.

Jury

De jury voor de namenwedstrijd bestaat uit Monique Quint, voorzitter Reizigersoverleg Limburg, Leo Hauben hoofdredacteur L1, Roy op het Veld hoofdredacteur De Limburger/ Limburgs Dagblad en Jan Smeets directeur en oprichter van popfestival Pinkpop. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, is de voorzitter van de jury.

De 30 geselecteerde namen voor de nieuwe treinen zijn in alfabetische volgorde:

• 't Jaomerdal
  • Vrijthof
  • Wilhelminaberg
  • Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Stemmen kan via de website van Arriva.

Stem op het Limburgs Museum

Vanaf 11 december 2016 is Arriva de nieuwe bus- en treinvervoerder in de provincie Limburg.