Reportage Kruispunt Vrijheid

18 mei 2016

Over elf dagen eindigt de tentoonstelling Kruispunt Vrijheid voor dit jaar. Deze educatieve tentoonstelling stond dit jaar voor het eerst opgesteld in de foyer van het museum en komt ieder jaar van maart t/m mei weer terug. De tentoonstelling staat stil bij actuele, maatschappelijke thema's zoals vrijheid, democratie, discriminatie en burgerschap en is speciaal ontworpen zodat kinderen actie bezig zijn met deze begrippen. Een stelling als "vrijheid is nooit meer naar school" wordt voor kinderen relatief wanneer ze ook lezen dat een jongen uit Afrika niet naar school kan omdat hij 11 uur per dag in een fabriek sportschoenen moet maken. 

Om een beter beeld te krijgen van deze tentoonstelling is een reportage gemaakt met groep 7 van Basisschool De Meent uit Leunen. Presentator Lex Uiting ging bij de klas op bezoek om te praten over begrippen vrijheid en democratie. Vervolgens nam hij de kinderen mee naar Venlo en gingen de kinderen zelf aan de slag in Kruispunt Vrijheid. Het resultaat is nu te zien in deze reportage.

Kruispunt Vrijheid is dit jaar nog t/m 29 mei 2016 te ontdekken in onze foyer. Daarna is het wachten tot maart 2017 als de tentoonstelling weer terugkeert.

Deze tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vredeseducatie en mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds.