Paul van Loon schenkt nieuwe boek aan museum

18 september 2016

Zondag 18 september heeft schrijver Paul van Loon het nieuwste boek van Dolfje Weerwolfje overhandigd aan het Limburgs Museum.

Dit boek, MaanMysterie, is het eerste museumstuk dat wordt opgenomen in de tentoonstelling over Paul van Loon die vanaf oktober 2017 is te zien in het museum. Vanaf de Kinderboekenweek in 2017 kunnen kinderen en hun (groot)ouders zich onderdompelen in de Andere Werkelijkheid, zoals Paul van Loon zijn fantasiewereld zelf noemt.

Paul van Loon: "Ik vind het fantastisch dat het Limburgs Museum met een tentoonstelling komt waarin mijn boeken de hoofdrol spelen. Zo kan je mijn boeken niet alleen beleven door ze te lezen, maar ook door er doorheen te dwalen. Je kunt straks een kijkje nemen in mijn hoofd. De tentoonstellingsmakers betrekken mij bij de totstandkoming van al die werelden en de eerste besprekingen beloven veel goeds!"

Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum: "Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid wordt meer dan een heerlijke familietentoonstelling. We ontwikkelen ook activiteiten om laaggeletterdheid tegen te gaan. We zullen kinderen en volwassenen waar nodig bovendien overtuigen dat lezen en schrijven fantastisch is. En nog een tip van de sluier: de Griezelbus gaat door Limburg rijden!"

Overhandiging eerste exemplaar MaanMysterie

Paul van Loon presenteerde zijn nieuwste Dolfje Weerwolfje boek MaanMysterie in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Tijdens de presentatie overhandigde Paul van Loon het eerste exemplaar aan Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum.

De tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid is vanaf oktober 2017 te zien in het Limburgs Museum. Ontmoet Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks, Meester Kikker en stap in de Griezelbus.