Pakhuis van Sinterklaas opent morgen voor de laatste keer

19 november 2018

Vanaf dinsdag 20 november 2018 zitten er weer Pieten in het Limburgs Museum. Voor de zestiende en laatste keer bouwen ze het museum om in het Pakhuis van Sinterklaas. De Pieten kunnen alle hulp gebruiken, dus kom gezellig langs! De deuren zijn elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, ook op maandagen.

Al sinds 2002 is het Pakhuis van Sinterklaas een razend populair uitstapje. Al die kinderen leerden cadeaus inpakken, op het dak lopen, pakjes in de schoorsteen werpen, en meer van dat soort handige Pieten-vaardigheden. Toch zal 2018 het laatste jaar worden dat het Pakhuis in Venlo staat, maar niet getreurd: volgend jaar zijn we terug met iets nieuws! Voor het Limburgs Museum heeft de Sint namelijk een nieuw plan, met als geheimzinnige werktitel Decemberwereld. Pakhuispiet: ‘Ik mag er nog niks over zeggen, maar het wordt spannend, leerzaam, spectaculair - o, en ook nog eens heel leuk.’

Een extra reden dus om, nu het nog kan, het Pakhuis van Sinterklaas te bezoeken. Dat kan tot en met 5 december. De Sint zal er op woensdagen, zaterdagen en zondagen zelf ook zijn - telkens van 14:00 tot 16:00 uur. En de beste kleine Pietjes krijgen net als ieder jaar een Pietendiploma.