Onvergetelijk Limburgs Museum - een nieuwe, bijzondere rondleiding

21 september 2016

Als de dag van toen, beleef samen het Limburgs Museum met Onvergetelijk Limburgs Museum.

Vandaag, woensdag 21 september 2016, is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarbij we stil staan bij de ziekte van Alzheimer. Maar dat doen we met een glimlach. Want die glimlach staat ook centraal bij de nieuwe rondleiding die nu beschikbaar is in het museum: Onvergetelijk Limburgs Museum. Een speciale rondleiding waar je met elkaar in gesprek gaat over de museumobjecten. Het gaat niet zozeer om de kennis van de objecten als om de persoonlijke beleving, herinnering en associatie. Een inspirerend, gezellig dagje uit voor mensen met dementie en hun dierbaren, dat is het uitgangspunt.

Maandelijkse rondleiding iedere eerste vrijdag van de maand

Iedere eerste vrijdag van de maand kun je je aanmelden voor een Onvergetelijk Limburgs Museum rondleiding. De rondleiding begint om 14:30 uur tot 16:00 uur en kost € 7,00 per persoon (inclusief museumentree en koffie/thee; Museumkaarthouders gratis). Graag vooraf reserveren via reserveringen@limburgsmuseum.nl of +31 77 352 2112.

Voor groepen

Groepen kunnen op andere dagen en tijden een rondleiding reserveren. Voor groepen van minimaal 10 personen geldt een groepstarief van € 5,50 per persoon, inclusief museumentree en koffie/thee. Een groepsbezoek kan gereserveerd worden via reserveringen@limburgsmuseum.nl of +31 77 352 2112.

Onvergetelijk Limburgs Museum

Onvergetelijk Limburgs Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het Meet Me @ MoMa-programma van het Museum of Modern Arts in New York.