Nieuwe kledingpresentatie

4 mei 2017

Met kleding tonen we status, het laat iets zien over de sociale groep waarmee we ons verbonden voelen. Kleding weerspiegelt ook de tijd en de samenleving waarin ze gedragen wordt. In de vaste presentatie ‘Aangekleed… gaat uit’ is de ontwikkeling van ruim 200 jaar kleedgedrag te zien.

Vanaf mei 2017 wordt als onderdeel van de presentatie Aangekleed... gaat uit een greep uit de eigen textielcollectie van het Limburgs Museum tentoongesteld. Al 25 jaar verzamelt, bewaart en beheert het Limburgs Museum een museale collectie. Deze omvat een veelheid aan objecten. Ze vertellen allemaal iets over de cultuurgeschiedenis van Limburg: over het leven op het platteland, industrie, geld en gezondheid, geloof en bijgeloof. Dat Limburgers graag feesten, blijkt uit de talrijke feestkledij in de collectie. Priestergewaden, doopjurkjes, trouw- en communiekleding getuigen van de invloed van het Katholieke geloof. Ieder object kent een eigen en soms heel bijzonder verhaal.