Nieuwe tentoonstelling

11 juni 2018

Een grote, nieuwe wisseltentoonstelling in het Limburgs Museum trekt altijd veel bekijks. Denk aan de drukbezochte tentoonstellingen over Paul van Loon, 40 jaar PLAYMOBIL en Rowwen Hèze 30 joar.

Bij de nieuwe tentoonstelling die op 16 juni wordt geopend draait het echter niet om kijken alleen. High Tech Romeinen laat je tot 6 januari 2019 ervaren hoe vernuftig Romeinse uitvindingen van 2000 jaar geleden al waren - je mag er namelijk zelf mee aan de slag. Bouw als een Romeinse architect, vuur een katapult af, of stap in een Romeinse roeiboot.

Wat die slimmerds op sandalen 2000 jaar geleden bedachten, en waar ze een wereldrijk mee veroverden, is vanaf 16 juni te zien in het Limburgs Museum in Venlo. High Tech Romeinen is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven.

De officiële opening is op zaterdag 16 juni om 14:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur) onder begeleiding van een aantal echte Romeinen en onder het genot van Romeinse hapjes. Gedeputeerde Hans Teunissen (Archeologie en Onderwijs/Cultuureducatie/Laaggeletterdheid) opent de actieve tentoonstelling waarna bezoekers en genodigden de zalen bezoeken. Meer info over de opening vind je hier.

Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Dat kan. Er zijn speciale e-tickets voor deze opening te koop. Maar wees er snel bij, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ga naar de webshop en kies voor het evenement 'Opening High Tech Romeinen 16-6'.

Let op: ook als je een Museumjaarkaart hebt, moet je een e-ticket bestellen. Kies dan voor 'Opening HTR MJK volwassene' of 'Opening HTR MJK Jeugd'. 
Je e-ticket dient op de avond van de opening samen met je Museumjaarkaart gescand te worden bij de balie.