Het Limburgs Museum is tijdens de zomervakantie ook op maandagen geopend.

Het museum is op maandag 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2019 extra geopend van 11.00-17.00 uur. Let op: het museum is maandag 26 augustus 2019 gesloten. Openingstijden en entreeprijzen?

Limburgs Museum ontvangt miljoenste bezoeker

14 december 2018

Op 1 december passeerde het Limburgs Museum een magische grens: sinds de opening in het jaar 2000 bezochten één miljoen mensen het museum. De miljoenste bezoeker kwam voor het Pakhuis van Sinterklaas, de succesvolle leer- en doe-tentoonstelling die dit jaar voor het laatst in deze vorm werd georganiseerd.

Meer nieuws over bezoekcijfers: de bijna 60.000 museumbezoekers in 2018 zorgen ervoor dat de doelstelling is gehaald. Ondanks de lange warme zomer kozen veel bezoekers toch voor de tentoonstellingen in het Limburgs Museum. Gemiddeld over vijf jaar 65.000 bezoekers per jaar trekken - dat is de opdracht die het Limburgs Museum zichzelf stelt.

Educatie was wederom een speerpunt: in 2018 volgden meer schoolklassen dan ooit een museumles (liefst 280). Dik 9000 scholieren en cursisten bezochten in georganiseerd verband het museum. De tentoonstellingen over kinderboekenschrijver Paul van Loon (bedoeld om jongeren aan te zetten tot lezen en schrijven), High Tech Romeinen (over techniek van de Romeinen) en Respect (over burgerschap, democratie en vrijheid) bleken populair bij zowel leerlingen als docenten.  Dit bleek ook uit het gegeven dat het museum wederom in 2018 de publieksprijs Kidsproof mocht ontvangen van de jonge museuminspecteurs.

Dan was er ook nog een groei in het bereik door middel van reizende pop-up tentoonstellingen. De door het Limburgs Museum ontwikkelde reizende tentoonstelling DNA van Limburg trok ook buiten de muren van het museum veel bezoekers. Ruim 8000 mensen bezochten DNA in Hoensbroek. Volgend jaar zal de tentoonstelling nog in Roermond te zien zijn.