Limburgs Museum 'drempelvrij'

30 april 2018

Het Limburgs Museum in Venlo heeft onlangs het ‘Keurmerk Drempelvrij’ ontvangen.

Libergo, een organisatie die onderzoekt of locaties geschikt zijn voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers, beoordeelde het Limburgs Museum in opdracht van de Provincie Limburg.

Uitkomst: voor rolstoelers, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden en mensen die slecht ter been zijn, is het Limburgs Museum een drempelvrije organisatie.

Zo is er persoonlijke hulp aanwezig voor mensen met een handicap, zijn er rolstoelen te leen, voldoen alle toiletten, deuren en gangen aan de eisen, zijn er voldoende invalide-parkeerplaatsen in de buurt en is het museum dankzij de geringe afstand tot treinstation en bushaltes prima bereikbaar.