Lim­bur­ger van Ver­dien­ste voor Jos Scha­tor­jé

14 november 2018

Gouverneur Theo Bovens overhandigde woensdag 14 november 2018 de provinciale onderscheiding ‘Limburger van Verdienste’ aan directeur Jos Schatorjé.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze onderscheiding aan de heer Schatorjé toe te kennen uit waardering voor zijn grote bijdrage voor het behoud van Limburgs cultureel erfgoed en het uitdragen van de betekenis daarvan, alsmede voor zijn langdurige inzet voor het Limburgs Museum als instituut van het Limburgs Erfgoed.

Gouverneur Theo Bovens: “Zijn inzet heeft ervoor gezorgd dat het Limburgs Museum sinds de oprichting in 1992 is uitgegroeid tot instituut van het Limburgs cultureel erfgoed in de provincie. Zijn liefde voor het behoud van de Limburgse cultuur, streekgeschiedenis en historisch onderzoek en Limburgs erfgoed is zichtbaar in het grote aantal nevenfuncties bij diverse stichtingen en verenigingen. Jos Schatorjé slaat daarbij niet alleen bruggen tussen verleden en heden, maar weet ook mensen en belangen te verbinden. Mede door zijn inzet is er een verbeterde samenwerking in de Duits-Nederlandse Rijn-Maas regio op het gebied van de gemeenschappelijke geschiedenis en cultuur”.

De heer Schatorjé zet zich naast provinciaal en landelijk, ook op internationaal niveau in voor de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van cultuur en musea.