Limburg Film Festival bij Limburgs Museum

27 december 2017

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats. Deze tweede editie biedt een ruime blik op Limburgse cultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Ook in het Limburgs Museum worden films vertoond.

Tijdens het Limburg Film Festival worden er in het Museumtheater van het Limburgs Museum vijf bijzondere films vertoond:

• Limburg in Beeld (za 13-1 om 13:30 uur):
    Prachtige filmpopnames in Limburg uit 1918. Met live soundtrack van pianist/componist Mike Roelofs. Meer informatie
  • Ik film, dus ik besta (za 13-1 om 15:45 uur):
    Deze film van Tanja Nabben en Wiek Lenssen (2016) behandelt in 4 korte delen een opmerkelijke familiegeschiedenis. Centraal staat de familie van de wereldberoemde, van oorsprong Keulse beroepsfotograaf Werner Mantz die zich in 1938 in Maastricht vestigde. Meer informatie
  • Muziek moet je maken met je hart (zo 14-1 om 12:30 uur):
    Een aanstekelijk documentair portret van arrangeur, componist, accordeonist en muziekproducent Jan Theelen (1939). Meer informatie
  • De Avonturen van Pietje Bell (zo 14-1 om 13:45 uur):
    Als eerbetoon aan de Limburgse pionier van de Nederlandse jeugdfilm, Henk van der Linden, tonen we in samenwerking met Filmmuseum EYE deze spannende verfilming van de boekenreeks van Chris van Abkoude. Meer informatie
  • Levensgang (zo 14-1 om 15:30 uur):
    Deze film brengt ons terug naar de gloriejaren van het rijke Roomse leven. In 1938 gaf de Rooms-Katholieke Bond voor Groote Gezinnen aan Zuiderfilm, het bedrijf van de Venlose cineast Wim Cox (1909-1992), de opdracht voor deze voorlichtingsfilm. Meer informatie
Entreebewijzen voor de voorstellingen

Entreebewijzen voor de voorstelling zijn eenvoudig te bestellen via de website van het Limburgs Museum. Klik bij de betreffende voorstelling op "Bestellen" en bestel de entreebewijzen. Het reguliere tarief bedraagt €8,50 per persoon; leden van CineSud en De Nieuwe Scene betalen €6,50 per persoon. Vrienden van het Limburgs Museum en Museumkaarthouders bezoeken deze voorstelling gratis maar worden wel verzocht via de webshop een entreebewijs (à €0,00) te bestellen. Op de dag van de voorstelling kan het entreebewijs samen met de Vriendenpas of Museumkaart aan de balie worden laten zien.

Bezoekers met een passe-partout voor het Limburg Film Festival hoeven geen entreebewijs te bestellen. Zij kunnen zich aan de balie melden met de passe-partout om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Limburg Film Festival

Ga naar de website van Limburg Film Festival voor meer informatie over het festival en het volledige programma.

Entreebewijzen bestellen voor de filmvoorstellingen